×
 

Hoppa till innehållet
Porträttbild på elev.

Jesper om att gå på KLARA

Jesper studerar samhällsvetenskapsprogrammet på Klara Teoretiska Gymnasium. I framtiden vill han jobba med samhällsfrågor och upplever att kunskapen han får från studierna är värdefulla in i arbetslivet.

Hur skulle du beskriva KLARA gymnasium?
– Lärarna på KLARA är väldigt engagerade och kompetenta. De vill underlätta så mycket som möjligt genom undervisningen, för att vi ska uppnå våra studiemål. Jag upplever att man känner sig sedd på KLARA och inte blir en i mängden.

Varför valde du Samhällsprogrammet?
– Jag valde Samhällsvetenskapsprogrammet eftersom jag alltid har haft intresse för samhällsfrågor.

Det roligaste med mitt program är att kurserna är så intressanta och välutformade, vilket innebär att jag får möjligheten att jobba med mitt intresse på skoltid också. I framtiden hoppas jag att få jobba med samhällsfrågor och upplever därmed att den kunskapen jag får med mig från mina studier är värdefull senare i arbetslivet.

Hållbarhetsfokus i studierna

Jesper förklarar hur de arbetar med hållbarhet i skolan.
– I kursen naturvetenskap har vi fått arbeta med att bygga en ny civilisation sett till en ny planet, vi arbetade utifrån de globala målen och ur ett hållbarhetsperspektiv vilket var otroligt intressant!

Vad har du för tips till dem som ska börja gymnasiet?
– Håll en god kontakt med lärarna så hjälper de dig så bra de kan. Häng med från början eftersom man inte kan göra om kurserna. Ha kul, ta vara på tiden!

Elevintervjuer