Mikael Elias blir Klara

Hösten 2018 byter Mikael Elias Teoretiska Gymnasium namn till Klara Teoretiska Gymnasium. Rent praktiskt innebär detta inga stora förändringar för elever och lärare på skolan.

Förändringen är en del i en större sammanslagning som förutom Mikael Elias fyra skolor i Göteborg, Sollentuna, Stockholm och Sundsvall även inkluderar Hermods Gymnasiums två skolor i Malmö och Stockholm. Totalt kommer vi bli tio skolor inom Klara Teoretiska Gymnasium, från Sundsvall i norr till Malmö i söder.

Vi är en skola med ett stort hjärta och höga ambitionerna. De flesta av våra elever går vidare till högre studier och vårt mål är att du redan nu inspireras och utmanas. Vi gör många studiebesök och har flera externa samarbeten. Dessutom är vi en FN-certifierad skola där FN:s globala mål vävs in i undervisningen.

Vi är en skola som tror på dig och din förmåga att nå dit du vill. Vi är en skola med elever med vitt skilda bakgrunder där du utbildas av kunniga, glada och engagerade lärare som kopplar teori till verklighet.

Läs mer om Klara Sollentuna

Gymnasieprogram

På Klara Teoretiska Gymnasium Sollentuna erbjuder vi bara studieförberedande program. Här nedan ser du vilka gymnasieprogram och inriktningar vi erbjuder på skolan.


Intresseanmälan

Fyll i vår intresseanmälan och få inbjudningar till våra öppna hus.

Öppet hus

Att besöka en skola på öppet hus är det bästa sättet att ta reda på om du kommer trivas.


Nyheter

2018-09-11

Föräldrarmöte

På onsdag är det dags för årets första föräldramöte för årskurs 1. Välkommen till oss på onsdag 12 september kl....

Läs mer
Se alla nyheter