Hoppa till innehållet

Vår gymnasieskola

På KLARA Sollentuna arbetar vi i nära relation till dig som elev för att kunna stötta dig på bästa sätt i din strävan att nå dina mål. Vi är en liten skola där alla känner alla.

Din resa börjar här

Studiero och trivsel är viktigt för oss tillsammans med god sammanhållning mellan er elever och mellan elever och personal – vi vill att du ska kunna nå din fulla potential hos oss.

Bättre förberedd
Kunskap och utveckling sker delvis i klassrummet, men vi tror att du även behöver inblick i den omvärld vi lever i för att få ett hållbart lärande – ett lärande som ger dig mycket goda förutsättningar för steget efter gymnasiet.

FN-Certifierad skola
Vi är en FN-certifierad skola där FN:s globala mål vävs in i undervisningen, allt för att du ska få insikt i och perspektiv på det du lär dig i skolan. Lärande sker i många sammanhang, vi använder därför våra kontakter med både universitet och näringsliv. Vi använder även naturen runt om oss och genomför olika studiebesök för att varva teori, praktik och upplevelser i undervisningen.

En grupp elever på väg till skolan.
  • FN-certifierad skola

Vi väver in FN:s globala mål och hjärtefrågor i all vår undervisning.

• Resor utomlands

Många av våra elever får möjlighet att åka utomlands på studieresa.

• Teori och verklighet

Vi gör många studiebesök och samarbetar med företag.

Rektorn har ordet

Som rektor kommer jag tillsammans med personalen att arbeta för att du ska få bästa möjliga utbildning så att du når dina framtidsmål. KLARAs profil med hållbarhet och internationella sociala projekt gör att du förbereds för dina framtida studier och ger dig kunskaper och en medvetenhet, för att du i framtiden med engagemang ska kunna arbeta och leva hållbart och kan bidra till att göra världen lite bättre.

Satu Harnesk
rektor KLARA
 Sollentuna

Porträttbild på en av skolans personal.

Ta en rundtur i skolans lokaler

Är du nyfiken på hur våra lokaler ser ut? I 3D-turen kan du navigera dig runt om i skolan och bekanta dig med klassrum, korridorer och andra gemensamma ytor.

• Katalog

Ladda enkelt ner KLARAS digitala gymnasiekatalog och ta del av information om våra program och inriktningar.

Elever och lärare vid ett bord under en lektion.
  • Elevhälsa

Din hälsa är viktig! Behöver du komma i kontakt med elevhälsoteamet? Här kan du läsa mer om vårt elevhälsoarbete.

En grupp elever runt ett bord i skolan.
  • Kvalitet

Ta del av våra kvalitetsrapporter från skola och huvudman för insyn i vårt arbete med utbildningskvaliteten på våra skolor.

Två elever i ett klassrum vid en bänk kollar in i datorn.

Våra gymnasieprogram

På Klara Teoretiska Gymnasium erbjuder vi teoretiska gymnasieprogram som gör dig väl förberedd för universitet och högskola.

Granskog.