klara_logo

Välkommen till oss!

På KLARA Sollentuna arbetar vi i nära relation till dig som elev för att kunna stötta dig på bästa sätt i din strävan att nå dina mål. Vi är en liten skola där alla känner alla. Studiero och trivsel är viktigt för oss tillsammans med god sammanhållning mellan er elever och mellan elever och personal – vi vill att du ska kunna nå din fulla potential hos oss.

Kunskap och utveckling sker delvis i klassrummet, men vi tror att du även behöver inblick i den omvärld vi lever i för att få ett hållbart lärande – ett lärande som ger dig mycket goda förutsättningar för steget efter gymnasiet. Vi är en FN-certifierad skola där FN:s globala mål vävs in i undervisningen, allt för att du ska få insikt i och perspektiv på det du lär dig i skolan.

Lärande sker i många sammanhang, vi använder därför våra kontakter med både universitet och näringsliv. Vi använder även naturen runt om oss och genomför olika studiebesök för att varva teori, praktik och upplevelser i undervisningen.

Rektorn har ordet

Det första som slog mig när jag började som rektor på Klara Sollentuna den 1 augusti 2021, efter att tidigare arbetat som universitetslärare i pedagogiskt ledarskap, var hur skolan skapar unika möjligheter för eleverna. Vi arbetar nära varandra i. lärande team med ett fokus: att du ska uppfylla dina drömmar!

Drömmar om vidare studier på universitetet och din framtida karriär i Sverige eller utomlands, den viktigaste medlemmen i det teamet är du. På KLARA Sollentuna har du nära till din framtid!

Anders Danell, Rektor Klara Teoretiska Gymnasium Sollentuna