Klara Teoretiska Gymnasium

KLARA Sundsvall - ett gymnasium för dig med sikte på framtiden

På Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall får du en utbildning som utvecklar, engagerar och förbereder dig för vidare studier samt på att möta världen utanför. Du är själv med och påverkar din utbildning så att du får ut mesta möjliga av din gymnasietid. På vår skola har vi ett inkluderande arbetssätt där du är med och bidrar till hur vi jobbar på skolan. Vi jobbar med tydlig återkoppling för att du skall utvecklas så långt som möjligt.
Vår styrka ligger i personalens engagemang och hur vi skapar trygghet och gemenskap via olika aktiviteter.

Hos oss får du en personlig skola med öppet klimat och god sammanhållning. Hos oss får du den bästa förberedelsen inför universitets- och högskolestudier. Både genom att lära dig det arbetssätt som används vid högre studier, men också genom den erfarenhet du får genom våra internationella projekt.

Vi satsar mycket på utbyten och samarbeten med skolor och organisationer i andra länder – det vill vi att du skall vara en del av! Läs mer om våra våra internationella utbyten HÄR!

Vill du veta vad som händer på vår skola? Följ oss på Instagram och få en inblick i hur det är att vara elev på KLARA. Eller ta en titt på vår YouTube-kanal.

 

Hållbarhet för framtiden


Vår tids stora utmaning handlar om att göra hållbara val som på sikt gör stor skillnad, så att vår värld kan leva vidare. På KLARA är vi aktiva i hållbarhetsfrågor genom att göra medvetna, hållbara och klimatsmarta val. Samtidigt som vi fokuserar mycket på studieteknik och ditt hållbara lärande så vill vi skapa engagemang där du som elev får vara med att göra vår värld lite bättre och snällare att leva i.

Internationella projekt


Hos oss är omvärlden aldrig långt borta. Som elev får du möjlighet att engagera dig i utbyten med andra länder för att ge dig unika möjligheter att få nya perspektiv och erfarenheter som bidrar till större förståelse för dig själv, världen och andra människor. Vi vill rusta dig för en värld av möjligheter där du med din kunskap, ditt engagemang och ditt driv kan göra skillnad.

Förberedelse för universitetet


Vi vill ge dig den bästa förberedelsen inför vidare studier på högskola och universitet. På KLARA får du lära dig bland annat vetenskapligt skrivande och olika former av argumentationsteknik. Vi har även ett nära samarbete med högskolor och universitet runt om i landet. Vi vill ge dig som elev möjligheten att få inblick i akademiska studier redan på gymnasiet.

Läs mer här

Det här är KLARA Sundsvall

Nyheter

Elever från KLARA sitter ned tillsammans och tittar på varandra och ler

2022-06-30

Öppet hus – KLARA tipsar inför ditt besök

Är det dags att gå på öppet hus? KLARA listar de bästa tipsen inför ditt besök! Gymnasievalet kan kännas svårt...

Läs mer
Elev tittar in i kameran och ler

2022-06-27

Elevintervju med Felix

Varför ska man välja KLARA Sundsvall? -KLARA Sundsvall är en skola som ger varje elev trygghet och möjligheter för en...

Läs mer
Närbild på elev som ler brett

2022-06-27

Elevintervju med Majken

Varför KLARA? -KLARA Sundsvall är en mysig skola, här får du en bra utbildning, fin gemenskap och en familjär och...

Läs mer
Se alla nyheter
Två elever pluggar på sina skoldatorer vid bord
Två elever från Klara Gymnasium Sundsvall.
lärare till hjälp under lektion.

Program

På Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall har vi bara studieförberedande gymnasieprogram. Här kan du läsa mer om de program och inriktningar vi erbjuder på vår skola.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att få inbjudningar till våra öppna hus.  Har du frågor om skolan, ditt gymnasieval, eller vill börja hos oss? Tveka inte att höra av dig på: sundsvall@klaragymnasium.se

Välj vilka program du är intresserad av
När börjar du gymnasiet?

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER

När du skickar in en intresseanmälan, anmäler dig till en prova på dag, bokar rådgivning eller studievägledning eller vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser om våra skolor, behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din adress, din e-postadress, ditt telefonnummer, program och årskurs. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i ett IT-system som används av alla bolag inom AcadeMedia-koncernen.

 

De personuppgifter som vi samlar in används för att vi ska kunna uppfylla våra åtaganden mot dig. Genom att lämna ditt samtycke, godkänner du att vi använder dina personuppgifter för följande ändamål:

 

Skicka dina kontaktuppgifter vidare till de skolor du visat intresse för
Fullgöra våra avtalsenliga och lagenliga förpliktelser
Tillhandahålla dig marknadsföring eller andra meddelanden och påminnelser

 

Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter. Det innebär även att vi lagrar din IP-adress som du lämnat ditt samtycke till. Läs mer om hur vi behandlar cookies här.

 

Vi kan komma att lämna ut dina personuppgifter till dotterbolag inom koncernen i syfte att kommunicera med dig om så är nödvändigt för att fullgöra våra förpliktelser gentemot dig och i övrigt fullgöra våra skyldigheter. Vi kan komma att lämna ut nödvändig information till myndigheter såsom polisen, skatteverket eller andra myndigheter som vi enligt lag måste lämna ut information till. Vi kommer aldrig att utlämna dina personuppgifter till tredje part som inte är behörig att ta del av dina personuppgifter.

 

Huvudmannen är personuppgiftsansvarig på den skola du går på. De huvudmän som omfattas är: AcadeMedia Eductus AB, AcadeMedia Fria Grundskolor AB, Coaching och utveckling i Sverige AB, Didaktus Skolor AB, Didaktus Utbildningar AB, Drottning Blankas Gymnasieskola AB, EC-Utbildning AB, Framtidsgymnasiet i Göteborg AB, Framtidsgymnasiet i Sverige AB, Framtidsgymnasiet Öst AB, Hagströmska Gymnasiet AB, Hermods AB, Hermods Gymnasium AB, IT Gymnasiet Sverige AB, Klaragymnasium AB, Komptensutvecklingsinstitutet Sverige AB, Ljud & Bildskolan LBS AB, Mikael Elias Gymnasium AB, Movant AB, Nordens Teknikerinstitut AB, NTI-skolan AB, Nya Designgymnasiet i Nacka AB, Plusgymnasiet AB, Plushögskolan AB, Praktiska i Sverige AB, Procivitas Privata Gymnasium AB, Primaskolan AB, Pysslingen Förskolor och Skolor AB, Rytmus AB, Sjölins Gymnasium AB, Sälj- och marknadshögskolan i Sverige AB, TGA Utbildning AB, Utbildningsborgen i Örebro AB, Vittraskolorna AB. Samtliga huvudmän för våra grundskolor och våra vuxenutbildningar har sitt säte på Adolf Fredriks kyrkogata 2, 101 24 Stockholm. Huvudmännen för våra gymnasieskolor har sitt säte på Lilla Bommen 4 A, 411 04 Göteborg.

 

Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Du har rätt att kontakta oss för att få ut information om vilka uppgifter vi behandlar om dig, samt för att begära rättelse eller om du vill att vi raderar uppgifterna. Uppgifterna lagras i ett år efter att ansökningsperioden är över för den sökta utbildningen. Vi använder oss av automatiserat individuellt beslutsfattande och profilering när vi skickar ut marknadsföring och annan information till dig, baserat på vilka program och skolor du sökt.

 

Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. På sidan trygg.academedia.se kan du läsa mer information om vad, hur och för vilka ändamål vi behandlar personuppgifter och din rätt att få tillgång till dina personuppgifter. Du hittar hela vår policy här. Vill du komma i kontakt med våra dataskyddsombud gör du det enklast här.


Öppet hus

Vill du besöka oss på öppet hus? Under ett öppet hus får du möjlighet att träffa lärare och elever, se våra fina lokaler och uppleva stämningen på vår skola!

På vår öppet hus-sida hittar du aktuella tider. Välkommen!