klara_logo

KLARA Sundsvall - ett gymnasium för dig med sikte på framtiden

Fokus på studier

På Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall får du en utbildning som utvecklar, engagerar och förbereder dig för vidare studier. Du är själv med och påverkar din utbildning så att du får ut mesta möjliga av din gymnasietid.  På vår gymnasieskola har vi ett inkluderande arbetssätt där du är med och bidrar till hur vi jobbar på skolan och kan välja t.ex. examinationssätt. Vi jobbar med tydlig feedback för att du skall utvecklas så långt som möjligt. Vår styrka ligger i personalens engagemang och hur vi skapar trygghet och gemenskap via olika aktiviteter.

Hos oss får du den bästa förberedelsen inför universitets- och högskolestudier. Både genom att lära dig det arbetssätt som används vid högre studier, men också genom den erfarenhet du får genom våra internationella projekt.

 

Internationella projekt

Hos oss är omvärlden aldrig långt borta. Vi har en stark internationell prägel som gör att elever kommer i kontakt med kulturer och samhällen från världens alla hörn. Vi vill att våra elever skall förstå den värld vi lever i och vara med och bidra till att vår värld blir en bättre och snällare plats att leva i. Därför satsar vi mycket på utbyten och samarbeten med skolor och organisationer i andra länder. Det ger eleverna nya perspektiv och det får dem att utvecklas och växa även som människor. Vi utvecklar hela tiden nya internationella projekt för att du som elev skall få möjlighet till nya perspektiv och förstå den värld vi lever i.

Vi har ett nära samarbete med två skolor i Tokyo, Japan där våra elever går i skola under två veckor för att uppleva kultur och hur det är att vara elev i Japan. Vi samarbetar med en organisation i Uganda, dit vi åker tillsammans med elever varje år för välgörenhetsarbete och för att öka förståelsen för behovet i ett land som Uganda. Vi har även projekt i Spanien, Frankrike och Tanzania samt nya projekt på gång i Irland, Belgien, Danmark, Finland och Färöarna.

 

Gemenskap

Vårt koncept är ganska enkelt: kvalitet rakt igenom och kunskap genom glädje och gemenskap. Vi vet att trivsel och trygghet är en förutsättning för livslångt lärande. Vi lägger därför stor vikt vid roliga aktiviteter under året för att skapa trygghet och gemenskap. Här får du en personlig skola med öppet klimat och god sammanhållning. Hos oss blir alla sedda och respekterade och det är lätt att skaffa kompisar.

Årskurs 1 startar alltid läsåret med en kick-off med övernattning för att de ska lära känna varandra och sina lärare väl. Programdagar arrangeras varje termin där alla elever inom samma program träffas för en gemensam aktivitet. Detta skapar sammanhållning mellan årskurserna. Kultävlingen är en klasstävling som pågår under dina tre år på skolan. Den vinnande klassen får springa ut först på studenten. Utöver detta firar skolan gemensamma traditioner såsom Halloween, Pink, Yellow and Blue day, påskäggsjakt, KLARA festival, Nobelmiddag mm.

 

Läs mer om KLARA Sundsvall

Nyheter

2021-05-28

Nu är det dags att fira årets STUDENTER!

Länkar till livesändning finns nedan! 9 juni är det dags för våra fantastiska studenter att ta nästa kliv ut i...

Läs mer

2021-04-21

Häng med Cleo på en dag på Ekonomiprogrammet

Följ även Amanda som läser samhällsvetenskapsprogrammet eller Sofie på naturvetenskapsprogrammet HÄR!

Läs mer

2021-04-19

Läs Kriminologi hos oss

Här lär du dig tänka och resonera kring teorier till olika brott och rättspsykologiska förklaringar. Vi studerar metoder som kan...

Läs mer
Se alla nyheter

Gymnasieprogram

Här nedan ser du vilka gymnasieprogram vi erbjuder på skolan.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att få inbjudningar till våra öppna hus.  Har du frågor om skolan, ditt gymnasieval, eller vill börja hos oss? Tveka inte att höra av dig på: sundsvall@klaragymnasium.se


Digitalt öppet hus

På digitalt öppet hus-sidan har vi samlat information om vår skola, så att du kan lära känna oss bättre. Vi hoppas att detta ska ge dig en klarare bild av vilka vi är och göra ditt gymnasieval lite lättare.