Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Ditt äventyr börjar här

På Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall får du en utbildning som utvecklar, engagerar och förbereder dig för vidare studier. Vi ger dig de bästa förutsättningarna att lyckas i framtiden genom att stärka både ditt självförtroende och förmåga att lära. Skolan ligger i fina lokaler mitt i centrala Sundsvall där våra engagerade och kunniga lärare brinner för sitt uppdrag och din utbildning.

Hos oss är världen aldrig långt bort. Vi har en stark internationell prägel som gör att elever kommer i kontakt med kulturer och samhällen från världens alla hörn. Nu satsar vi på att skapa fler internationella projekt. Detta gör vi för att vi vill att våra elever ska förstå den värld de lever i och den är inte begränsad till Sundsvall eller Sverige. Därför satsar vi mycket på utbyten och samarbeten med exempelvis skolor i andra länder. Det ger eleverna nya perspektiv och det får dem att utvecklas och växa även som människor. Vi lägger även stor vikt vid roliga aktiviteter under året för att skapa trygghet och gemenskap.

Läs mer om Klara Sundsvall

Nyheter

2020-09-28

Öppet hus 15 oktober

Välkomna till vårt Öppet hus den 15 oktober. För din trygghet kommer vi att ta emot ett begränsat antal besökare...

Läs mer

2020-08-04

Välkomna till ett nytt läsår

Den 20 augusti kl. 12.00 välkomnar vi våra nya elever till KLARA gymnasium. Vi kommer att starta med två introduktionsdagar...

Läs mer

2020-06-26

Sofias bästa tips till dig som ska börja gymnasiet!

Vi intervjuade Sofia som läser Ekonomiprogrammet på Klara Teoretiska Gymnasium och fick bland annat ta del av vad som är...

Läs mer
Se alla nyheter

Gymnasieprogram

Här nedan ser du vilka gymnasieprogram vi erbjuder på skolan.


Intresseanmälan

Fyll i vår intresseanmälan och få inbjudningar till våra öppna hus.

Öppet hus

Vi vill välkomna dig till öppet hus hos oss! Hoppas att någon av datumen nedan passar, vi ser fram emot att träffa dig!


15/10 kl. 17-19:45

25/11 kl. 17-20:45

19/1 kl. 17-19

Information med anledning av covid-19
Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer samt AcadeMedias riktlinjer för att bromsa smittspridningen av covid-19. Våra Öppet hus kommer hållas enligt de regler och riktlinjer som finns. Håll dig uppdaterad här på vår hemsida för information om ändringar kring Öppet hus för just vår skola.