Klara Teoretiska Gymnasium

KLARA Sundsvall - ett gymnasium för dig med sikte på framtiden

På Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall får du en utbildning som utvecklar, engagerar och förbereder dig för vidare studier samt på att möta världen utanför. Du är själv med och påverkar din utbildning så att du får ut mesta möjliga av din gymnasietid. På vår skola har vi ett inkluderande arbetssätt där du är med och bidrar till hur vi jobbar på skolan. Vi jobbar med tydlig återkoppling för att du skall utvecklas så långt som möjligt.
Vår styrka ligger i personalens engagemang och hur vi skapar trygghet och gemenskap via olika aktiviteter.

Hos oss får du en personlig skola med öppet klimat och god sammanhållning. Hos oss får du den bästa förberedelsen inför universitets- och högskolestudier. Både genom att lära dig det arbetssätt som används vid högre studier, men också genom den erfarenhet du får genom våra internationella projekt.

Vi satsar mycket på utbyten och samarbeten med skolor och organisationer i andra länder – det vill vi att du skall vara en del av! Läs mer om våra våra internationella utbyten HÄR!

Vill du veta vad som händer på vår skola? Följ oss på Instagram och få en inblick i hur det är att vara elev på KLARA. Eller ta en titt på vår YouTube-kanal.

 

Hållbarhet för framtiden


Vår tids stora utmaning handlar om att göra hållbara val som på sikt gör stor skillnad, så att vår värld kan leva vidare. På KLARA är vi aktiva i hållbarhetsfrågor genom att göra medvetna, hållbara och klimatsmarta val. Samtidigt som vi fokuserar mycket på studieteknik och ditt hållbara lärande så vill vi skapa engagemang där du som elev får vara med att göra vår värld lite bättre och snällare att leva i.

Internationella projekt


Hos oss är omvärlden aldrig långt borta. Som elev får du möjlighet att engagera dig i utbyten med andra länder för att ge dig unika möjligheter att få nya perspektiv och erfarenheter som bidrar till större förståelse för dig själv, världen och andra människor. Vi vill rusta dig för en värld av möjligheter där du med din kunskap, ditt engagemang och ditt driv kan göra skillnad.

Förberedelse för universitetet


Vi vill ge dig den bästa förberedelsen inför vidare studier på högskola och universitet. På KLARA får du lära dig bland annat vetenskapligt skrivande och olika former av argumentationsteknik. Vi har även ett nära samarbete med högskolor och universitet runt om i landet. Vi vill ge dig som elev möjligheten att få inblick i akademiska studier redan på gymnasiet.

Läs mer här

Det här är KLARA Sundsvall

Nyheter

Ett gäng ungdomar pratar med varandra på KLARA gymnasium

2022-12-22

Fem tips till dig som ska välja gymnasium!

Att välja gymnasium och program är inte alltid det lättaste. Det är mycket som påverkar och det är lätt att...

Läs mer

2022-11-15

Häng med oss till Uganda!

Varje år åker vi till Uganda med våra elever. Vi besöker våra fadderbarn som vi sponsrar så de kan få...

Läs mer

2022-11-10

Snart drar vi till Japan igen :)

Äntligen är det snart dags igen för oss att åka till Japan. I Japan går våra elever i japansk skola...

Läs mer
Se alla nyheter
Två elever pluggar på sina skoldatorer vid bord
Två elever från Klara Gymnasium Sundsvall.
lärare till hjälp under lektion.

Program

På Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall har vi bara studieförberedande gymnasieprogram. Här kan du läsa mer om de program och inriktningar vi erbjuder på vår skola.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att få inbjudningar till våra öppna hus.  Har du frågor om skolan, ditt gymnasieval, eller vill börja hos oss? Tveka inte att höra av dig på: sundsvall@klaragymnasium.se

Välj vilka program du är intresserad av
När börjar du gymnasiet?

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER

När du skickar in en intresseanmälan, anmäler dig till att ta emot  program, information om öppet hus och elev för en dag, mässor, antagningen och omval, julhälsningar, sommarhälsningar, händelser, och lediga platser,och behöver lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter. Du samtycker även till att personuppgifterna lagras för angivet syfte hos AcadeMedia Support AB 556568-8479.

Vi behandlar ditt förnamn, efternamn, e-post, mobilnummer, år för gymnasiestart, programval, och datum för öppet hus.

Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att behandla information om webbplatstrafiken i syfte att samla statistik för utvärdering och ett långsiktigt förbättringsarbete på webbsidan samt marknadsföring kopplad till hemsidan. Du kan läsa mer i vår Cookiepolicy.

Vi kan komma att lämna ut dina personuppgifter till dotterbolag inom koncernen i syfte att kommunicera med dig om så är nödvändigt för att fullgöra våra förpliktelser gentemot dig och i övrigt fullgöra våra skyldigheter. Vi kan komma att lämna ut nödvändig information till myndigheter såsom polisen, skatteverket eller andra myndigheter som vi enligt lag måste lämna ut information till. Vi kommer aldrig att utlämna dina personuppgifter till tredje part som inte är behörig att ta del av dina personuppgifter.

Klara Gymnasium Bildning AB 556528-6696, Klara Gymnasium Kunskap AB 556630-3938, Klara Gymnasium Lärande AB 556558-3282, är personuppgiftsansvarig på den skola du anmält intresse till. Personuppgifterna behandlas även med stöd av den personuppgiftsbiträdena Microsoft Ireland Operations Limited, org. nr. 502052-1307, Infobip Sweden AB org. nr. 559053-5281 och Azure AB, org. nr. 556672-2236. Skolan är en del av AcadeMedia-koncernen.

Personuppgifterna kan komma att behandlas i USA, Brasilien, Kina, Indien, Vietnam, Malaysia, och Ryssland med stöd av standardavtalsklausuler.

Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Du har rätt att kontakta oss för att få ut information om vilka uppgifter vi behandlar om dig, samt för att begära rättelse eller om du vill att vi raderar uppgifterna eller avslutar marknadsföringen. Uppgifterna lagras i ett år efter att ansökningsperioden för den sökta utbildningen är över. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. På sidan trygg.academedia.se kan du läsa mer information om vad, hur och för vilka ändamål vi behandlar personuppgifter och din rätt att få tillgång till dina personuppgifter. Du hittar hela vår policy här.

Kontakt

Om du har frågor om hur dina personuppgifter hanteras kontakta AcadeMedias dataskyddsorganisation.

Om du vill göra någon av dina rättigheter gällande, använd detta formulär.


Öppet hus

Vill du besöka oss på öppet hus? Under ett öppet hus får du möjlighet att träffa lärare och elever, se våra fina lokaler och uppleva stämningen på vår skola!

På vår öppet hus-sida hittar du aktuella tider. Välkommen!