klara_logo

Om Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall

Vårt koncept är ganska enkelt: kvalitet rakt igenom och kunskap genom glädje och gemenskap. Vi erbjuder dig en högklassig utbildning med välutbildade, utmanande och inspirerande lärare som vill se dig prestera på toppen av din förmåga. Du är själv med och påverkar din utbildning så att du får ut mesta möjligt av din tid hos oss. De fantastiska resultaten från våra elevers utvärderingar visar att vi har mycket att vara stolta över.

Skolan hittar du mitt i centrala Sundsvall, med en stimulerande studiemiljö där alla utbildningar är högskoleförberedande. Här får du en personlig skola med öppet klimat och god sammanhållning. Hos oss blir alla sedda och respekterade och det är lätt att skaffa kompisar.

Vi vill förändra världen. Vi vill vara med och bidra till att världen blir lite bättre och snällare att leva i. Vi är en av 39 skolor i Sverige och den enda skolan i Sundsvall som är FN certifierad. Vi har fått utmärkelsen för vårt arbete och engagemang i globala frågor. Vi har tydlig internationell prägel med många internationella projekt och samarbeten.

Sammantaget hoppas vi att det ger dig de allra bästa förutsättningarna att lyckas i framtiden efter tre lärorika och fantastiska gymnasieår hos oss på KLARA.

Varmt välkommen!