×
 

Hoppa till innehållet

Vår gymnasieskola

Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall är ett personligt gymnasium med nära relationer där kommunikation, dialog och uppföljning är viktiga hörnstenar för att du som elev skall få så bra förutsättningar som möjligt och lyckas med dina studier.

Fokus på din utveckling

Vi erbjuder dig en högklassig utbildning med välutbildade, utmanande och inspirerande lärare som vill se dig prestera på toppen av din förmåga. Du är själv med och påverkar din utbildning så att du får ut mesta möjliga av din gymnasietid. Vår styrka ligger i personalens engagemang och hur vi skapar trygghet och gemenskap via olika aktiviteter

Må bra
För att elever skall få bästa förutsättningar att nå goda resultat genom en hållbar studiesituation är det viktigt att de mår bra, inspireras, får synas och får vara delaktiga i skolans arbete och planering. Här jobbar vi med tex elevråd, elevhälsoråd, matråd, klassråd, samt det viktigaste av allt; en nära relation där vi bygger förtroende och förståelse för varandra.

Aktiviteter och fin gemenskap
Vi tycker att det är viktigt att alltid har något roligt att se fram emot och göra saker tillsammans. Vi lägger därför stor vikt vid roliga aktiviteter under året för att skapa trygghet och gemenskap. Här får du en personlig skola med öppet klimat och god sammanhållning. Hos oss blir alla sedda och respekterade och det är lätt att skaffa kompisar.

Elever utanför skolans lokaler
 • Internationella utbyten

  Våra elever åker till Uganda, Japan, Tanzania, Spanien, Portugal, Belgien och Färöarna.

 • Högskoleförberedande

  Våra undersökningar visar att våra elever tycker att vi förberedde dem väl för högre studier. Efter tre år hos oss är du rustad för en värld full av möjligheter.

 • Behöriga lärare

  Vi lägger ner stor möda och kraft på att rekrytera de bästa och mest lämpade lärarna. Hos oss är alla lärare behöriga.

Rektorn har ordet

På Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall får du en utbildning som utvecklar, engagerar och förbereder dig för vidare studier samt på att möta världen utanför. Du är själv med och påverkar din utbildning så att du får ut mesta möjliga av din gymnasietid. På vår skola har vi ett inkluderande arbetssätt där du är med och bidrar till hur vi jobbar på skolan. Vi jobbar med tydlig återkoppling för att du skall utvecklas så långt som möjligt. Vår styrka ligger i personalens engagemang och hur vi skapar trygghet och gemenskap via olika aktiviteter. Hos oss får du en personlig skola med öppet klimat och god sammanhållning.

Hos oss får du en gedigen förberedelse inför universitets- och högskolestudier. Både genom att lära dig det arbetssätt som används vid högre studier, men också genom den erfarenhet du får genom våra internationella projekt. Vi satsar mycket på utbyten och samarbeten med skolor och organisationer i andra länder – det vill vi att du skall vara en del av!

Linda Fisher
Rektor KLARA Sundsvall

Personporträtt

Aktiviteter på
KLARA Sundsvall

Kick-off med övernattning
Årskurs 1 startar alltid läsåret med en kick-off med övernattning för att du ska få lära känna dina klasskamrater och lärare väl.

Programdagar med aktiviteter 
Programdagar arrangeras varje termin där alla elever inom samma program träffas för en gemensam aktivitet. Detta skapar sammanhållning mellan årskurserna.

Kultävlingen
Kultävlingen är en klasstävling som pågår under dina tre år på skolan. Den vinnande klassen får springa ut först på studenten.

Traditioner hos oss 
Utöver detta firar skolan gemensamma traditioner såsom Halloween, Pink, Yellow and Blue day, påskäggsjakt, KLARA festival, MR-gala mm.

 

Elever spelar pingis på skolgården

Mer om KLARA Sundsvall

 • Katalog

  Ladda enkelt ner KLARAS digitala gymnasiekatalog och ta del av information om våra program och inriktningar.

  Lärare hjälper elever med en uppgift
 • Elevhälsa

  Din hälsa är viktig! Behöver du komma i kontakt med elevhälsoteamet? Här kan du läsa mer om vårt elevhälsoarbete.

  Elever umgås i skolans gemensamma lokaler
 • Kvalitet

  Ta del av våra kvalitetsrapporter från skola och huvudman för insyn i vårt arbete med utbildningskvaliteten på våra skolor.

  Elever studerar med sina datorer

Våra gymnasieprogram

På Klara Teoretiska Gymnasium erbjuder vi teoretiska gymnasieprogram som förbereder dig inför universitet och högskola.

Skog med höga träd