×
 

Hoppa till innehållet
Porträttbild på elev.

Majken om Klara Teoretiska Gymnasium i Sundsvall

KLARA Sundsvall är en mysig skola, här får du en bra utbildning, fin gemenskap och en familjär och trygg stämning! Här känner vi alla varandra, både när det kommer till lärare och elever. Lärarna är väldigt förstående och har en nära dialog med eleverna.

Förberedd inför framtiden
-Det bästa med Naturvetenskapsprogrammet är att det ger stora möjligheter efter gymnasiet eftersom det är ett väldigt brett program och man får lära sig mycket olika saker. Jag tycker att det är väldigt roligt att vi har så många praktiska moment som till exempel laborationer.

Internationella projekt och utbytesresor
-Till våren skall vi åka till Färöarna, resan går ut på att vi ska samarbeta med olika gymnasieskolor och arbeta med projekt kopplat till de globala målen.

Hållbarhet på KLARA
-Vi jobbar med många olika projekt kopplade till hållbarhet, ett exempel på detta är  FN-dagen. Detta projekt går ut på att samla in pengar till välgörenhet, men även att utbilda oss och andra!

Tips till dig som ska välja gymnasium
-Välj något som du själv tycker är roligt och intressant, det är lättare att hålla sig motiverad om man läser något man är intresserad utav!