Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Din resa börjar här

Hösten 2018 bytte vi namn från Mikael Elias Teoretiska Gymnasium till Klara Teoretiska Gymnasium.

På Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan vill vi väcka din nyfikenhet och ditt samhällsengagemang. Vi är skolan för dig med höga ambitioner. Givetvis har vi bara lärarledda lektioner med engagerade lärare som bjuder på sina kunskaper, väcker nyfikenhet, inspirerar och motiverar. Alla våra utbildningar är studieförberedande, så att du kan studera vidare på högskolan. Vi är ett personligt gymnasium där du lär känna både lärare och elever från olika årskurser. Din utbildning hos oss kommer att kännetecknas av variation, delaktighet och utmaningar.

Vi är stolta över våra ambitiösa elever som visar engagemang i frågor som rör världen. Vi har en Amnestygrupp på skolan där flera elever möts för att ta ställning och diskutera mänskliga rättigheter. Vi har även integrerat de globala målen i undervisningen för att bidra till att ge våra elever ett större globalt perspektiv.

Vår skola ligger mitt i centrala Göteborg och här möter du studiemotiverade elever från hela Göteborg. Förutom hög kvalitet på undervisningen så tror vi att vägen till kunskap är omtanke, glädje och gemenskap.

Läs mer om KLARA Göteborg Postgatan

Gymnasieprogram

På Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg har vi bara studieförberedande gymnasieprogram. Här kan du läsa mer om de program och inriktningar vi erbjuder på vår skola.

Öppet hus

Vill du få en påminnelse några dagar innan vi har öppet hus? Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.


Nyheter

2020-02-19

Thalias tips till dig som ska välja gymnasium

Thalia Dahlgren läser sitt andra år på Samhällsprogrammet på Klara Teoretiska Gymnasium. Nedan listar hon sina bästa tips till dig som...

Läs mer

2020-02-14

Tess från KLARA Göteborg Postgatan vinner EU:s översättarpris

– Vinsten kom som en överraskning. Jag ser förstås fram emot att få resa till Bryssel i april, säger Tess...

Läs mer

2020-01-21

Rektor på KLARA blev utsedd till årets ledare

”Det känns fantastiskt bra och hedrande”, säger Jennie Arpfjord som vann priset Årets effektivitet 2019 på AcadeMedias ledarpris.   Varje...

Läs mer
Se alla nyheter