Teknikprogrammet på Klara Gymnasium Postgatan i Göteborg

Tycker du det är intressant med tekniska processer, design och gillar att vara kreativ? Då är teknikprogrammet på Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan något för dig. Vår gymnasieskola ligger i centrala Göteborg.

Två tjejer utför experiment med glödlampa.

Om Teknikprogrammet

Teknikprogrammet på Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan ger dig en gedigen teknisk utbildning som innefattar allt ifrån CAD, skissteknik och matematik till teknikutveckling och de senaste framstegen inom hållbar utveckling. Programmet passar dig som vill läsa vidare inom ett yrkesområde som kräver grundläggande kompetens inom det tekniska området.

Utveckling och innovation i fokus
Vi fokuserar på att utveckla din kunskap om teknisk utveckling, och du kommer att få lära dig att analysera behov, utveckla idéer, designa, konstruera, producera, använda, sälja och återvinna teknik. Det går snabbt inom teknik, så du lär dig även att hålla koll på utvecklingen.

Du behöver tycka matematik, fysik och kemi är kul
För att klara av teknikprogrammet behöver du tycka om matte, fysik och kemi. Du kommer att få lära dig om tekniska processer och hur de fungerar men även hur teknik påverkar samhället på ett hållbart sätt.

Kreativ problemlösning inom teknik
Teknik är inte bara logiskt och matematiskt – det är också kreativt. Därför fokuserar vi på att utveckla din kreativitet och problemlösning. Vi lär också ut etiskt och ansvarsfullt förhållningssätt till teknik, och hur man arbetar i projekt. Du kommer också att lära dig om digitala medier och hur entreprenörskap och företagande är en del av teknikutveckling.

Närbild på laboratorieutrustning och elev.

Våra inriktningar

På Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatans Teknikprogram kan du läsa inriktningen teknikvetenskap.

 • Teknikvetenskap

  Vill du studera teknik och teknisk utveckling samt lära dig om teknikens roll i samhället?

  • Program
   • Teknikprogrammet
  • Inriktning
   • Teknikvetenskap
  Elevs hand skriver i anteckningsbok med ledningar.

Vanliga frågor om Teknikprogrammet

 • På KLARA Postgatan i Göteborg kan du välja mellan följande individuella val:

  Matematik 4
  Matematik 5
  Engelska 7
  Musik
  Bild och form
  Internationella relationer
  Naturkunskap 2
  Retorik
  Skrivande
  Film och TV-kunskap
  Idrott hälsa

 • Teknikprogrammet hade år 2023 en medelpoäng på 258,66 och en antagningsgräns på 220 poäng. Kom ihåg att meritvärdet kan ändras från år till år beroende på hur många som söker programmet och vad för betyg de har!

 • Gymnasiekoll.se räknar du enkelt ut ditt meritvärde.

 • Förutom behörighetskraven finns inga lägsta krav på poäng för programmen, utan det beror på vilka andra som söker det året. På en utbildning med t.ex. 30 platser kommer de 30 med högst poäng in. Medelpoäng är medelvärdet av meritpoängen de 30 har. Antagningsgräns är den lägsta poäng någon kom in på det året.

 • För att vara behörig till gymnasiet måste du ha godkänt i Svenska eller Svenska som andraspråk, Engelska och Matte. Om du vill läsa ett högskoleförberedande program måste du ha godkänt i ytterligare 9 ämnen, alltså totalt 12 ämnen. För Teknikprogrammet ska 3 av de 9 övriga godkända ämnena vara biologi, fysik och kemi.

 • "Det bästa med Teknikprogrammet på KLARA är att jag får kombinera teoretiska ämnen med kreativa."

  Moa, elev på Teknikprogrammet

  Personporträtt
Grafiskt element

Var detta inte något för dig?

Då kanske du är mer intresserad av något av våra andra program!

Skog med höga träd