klara_logo

Om Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan

Har du höga ambitioner och vill träffa likasinnade kamrater? Då har du kommit rätt!

Vår skola, som är belägen centralt i Göteborg, startade 2007 och många års erfarenhet gör att vi kan leverera höga resultat och nöjda elever år efter år.

KLARA Göteborg Postgatan är en skola vars signum är en hög studiekultur och stark gemenskap. För oss betyder det ett tydligt fokus på processer och metoder som ger bästa förutsättningarna för att utveckla kunskaper och ett tydligt lärande. Vi jobbar med öppenhet och värme för att alla ska känna sig sedda och välkomna att vara en del i vår gemenskap.

Vår undervisning och skolmiljö präglas som helhet av traditionella metoder, studiero och trygghet. Vi varierar arbete såväl enskilt som i grupp, ämnesvis och tvärvetenskapligt. I vår undervisning väljer vi metoder som tränar eleven inför högre studier. Vi tar ett gemensamt ansvar för ordning och reda i både undervisning och skolmiljö – det skapar lugn och goda förutsättningar för lärande. Vi drivs av att stödja våra elever att växa genom utmaningar!

Vi är ett gymnasium som värnar om relationer och vår omvärld. Du får lära känna både elever och lärare från olika årskurser och program i såväl vardagen, i projekt och aktiviteter. Hos oss kan du växa som person och få en chans att engagera dig i frågor menade att göra vår värld lite bättre. Hos KLARA Göteborg Postgatan är det globala perspektivet viktigt.

Vi är stolta över att vara både certifierad Amnesty Skola och FN-skola. Vi anordnar årligen FN-rollspel där man får en verklig chans att praktiskt öva demokrati, argumentation och förhandling. Vi jobbar med uppgifter och projekt som värnar om mänskliga rättigheter. Hållbarhetsarbete är centralt för skolan och vi genomför hållbarhetsprojekt i alla årskurser.

Under dina år på skolan vill vi ge dig de bästa förutsättningarna för framtida akademiska studier samt förbereda dig för ditt framtida arbetsliv.

Varmt välkommen!

På Klara Teoretiska Gymnasium går man tillsammans med andra ambitiösa elever, vilket gör det lättare att hålla motivationen uppe.

- Nina Dereban, elev på teknikprogrammet

quote
Eleven Nina Dereban står framför kameran och ler lätt, hon har på sig en mörkgrön blus och en svart ryggsäck. Hon står vid en gata gjort av tegelsten

Rektorn har ordet

Välkommen till Klara Postgatan! Sedan 1 augusti 2021 har jag förmånen att få vara rektor på Klara Postgatan. Jag är mycket glad och stolt över att få vara en del av en skola med framtiden i fokus.

Vi ser de globala målen och en hållbar framtid som ett måste och gör aktiva val för en bättre värld. Om du vill få rätt förutsättningar för fortsatta studier på en skola med god studiekultur och ett stort elevengagemang så har du hittat helt rätt.

Hoppas att vi ses snart!

Robert Rosendahl
Rektor, Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan

Resväg
Vår skola ligger centralt på Postgatan 5, nära Brunnsparken och Centralstationen. På Västtrafiks hemsida kan du se hur du enklast tar dig hit.

Legitimerade lärare
Vi eftersträvar alltid behöriga lärare med lärarlegitimation.

– Hur ser ett schema ut på vår skola?
– Vilken typ av dator erbjuder vi dig?
– Var har vi idrott?

Dessa frågor och fler hittar du svar på nere i högra hörnet, under Chatta med oss / Vanliga frågor.

Antal elever på skolan