Hoppa till innehållet

Vår gymnasieskola i Göteborg

Välkommen till oss på KLARA Postgatan – ett gymnasium i centrala Göteborg. Vi vill väcka din nyfikenhet, ditt samhällsengagemang och ge dig goda möjligheter för vidare studier. Allt utifrån ett globalt perspektiv med fokus på hållbarhet i alla led.

Om oss

Vi på Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan tycker att det globala perspektivet är viktigt. Som elev hos oss får du växa som person och få en chans att engagera dig i frågor menade att göra vår värld lite bättre.

Certifierad Amnesty- och FN-skola
KLARA Postgatan är stolta över att vara både certifierad Amnesty Skola och FN-skola. Vi anordnar årligen FN-rollspel där man får en verklig chans att praktiskt öva demokrati, argumentation och förhandling. Hos oss får du fördjupa dig i uppgifter och projekt som värnar om mänskliga rättigheter. Hållbarhetsarbete är centralt för skolan och vi genomför hållbarhetsprojekt i alla årskurser.

Studieresor utomlands
Våra elever kan få möjligheten att åka utomlands på en studieresa. Våra elever som läser tyska kommer åka till Tyskland under 22/23 och våra samhällselever har ett projekt med en skola i Kenya. Detta är bara några exempel på hur vi arbetar internationellt.

Bli bättre förberedd
Vår undervisning och skolmiljö präglas som helhet av traditionella metoder, studiero och trygghet. Vi varierar arbete såväl enskilt som i grupp, ämnesvis och tvärvetenskapligt. I vår undervisning väljer vi metoder som tränar eleven inför högre studier. Vi tar ett gemensamt ansvar för ordning och reda i både undervisning och skolmiljö – det skapar lugn och goda förutsättningar för lärande. Vi drivs av att stödja våra elever att växa genom utmaningar!

Lärare undervisar framme vid tavlan i ett klassrum.
  • Hög studiekultur

Få möjligheten att engagera dig i föreningar som gör avtryck på samhället.

• För en bättre värld

Få kunskaper att kunna göra aktiva val som gör skillnad i vår omvärld.

• Elevengagemang

Bli inspirerad av andra studiemotiverade elever och nå dina mål.

Vanliga frågor

• Klara Teoretiska Gymnasium Postgatan har goda samarbeten tillsammans med näringslivet, universitet och högskola och under din skoltid kommer du att stimuleras av studiebesök, studieresor och gästföreläsare. Vi är skolan för dig med höga ambitioner, som vill utvecklas och komma vidare i livet.

• Du hittar oss på Postgatan 5 i centrala Göteborg.

• Vi har schemalagda och lärarledda lektioner varje dag. Lektionerna ligger mellan kl. 08:15 – 16:30 men vissa dagar börjar du tidigt och slutar tidigt medan du andra dagar börjar och slutar lite senare.

• Ja, lunch serveras i skolans egen matsal. Sedan hösten 2019 serverar Klara Postgatan helvegetarisk mat alla dagar i veckan.

Rektorn har ordet

Välkommen till Klara Postgatan! Jag har nu i ett år haft förmånen att få vara rektor på Klara Postgatan. Jag är mycket glad och stolt över att få vara en del av en skola med framtiden i fokus.

KLARA Postgatan är en skola vars signum är en hög studiekultur och stark gemenskap. För oss betyder det ett tydligt fokus på processer och metoder som ger bästa förutsättningarna för att utveckla kunskaper och ett tydligt lärande. Vi jobbar med öppenhet och värme för att alla ska känna sig sedda och välkomna att vara en del i vår gemenskap. Vi drivs av att stödja våra elever att växa genom utmaningar.

Vi är ett gymnasium som värnar om relationer och vår omvärld. Du får lära känna både elever och lärare från olika årskurser och program i såväl vardagen, i projekt och aktiviteter. Vi ser de globala målen och en hållbar framtid som ett måste och gör aktiva val för en bättre värld. Om du vill få rätt förutsättningar för fortsatta studier på en skola med god studiekultur och ett stort elevengagemang så har du hittat helt rätt. Hoppas att vi ses snart!

Robert Rosendahl
rektor KLARA Göteborg Postgatan

Personporträtt

Ta en rundtur i skolans lokaler

Är du nyfiken på hur våra lokaler ser ut? I 3D-turen kan du navigera dig runt om i skolan och bekanta dig med klassrum, korridorer och andra gemensamma ytor.

• Katalog

Ladda enkelt ner KLARAS digitala gymnasiekatalog och ta del av information om våra program och inriktningar.

Lärare hjälper elever med en uppgift
  • Elevhälsa

Din hälsa är viktig! Behöver du komma i kontakt med elevhälsoteamet? Här kan du läsa mer om vårt elevhälsoarbete.

Elever umgås i en korridor
  • Kvalitet

Ta del av våra kvalitetsrapporter från skola och huvudman för insyn i vårt arbete med utbildningskvaliteten på våra skolor.

Elever studerar med sina datorer

Våra gymnasieprogram

På Klara Teoretiska Gymnasium erbjuder vi teoretiska gymnasieprogram som gör dig redo för universitet och högskola.

Skog med höga träd