Om Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan

Har du höga ambitioner och vill träffa likasinnade kamrater? Då har du kommit rätt!

Vår skola, som är belägen centralt i Göteborg, startade 2007 och många års erfarenhet gör att vi kan leverera höga resultat och nöjda elever år efter år.

På Klara Teoretiska Gymnasium, Postgatan vill vi väcka din nyfikenhet, ditt samhällsengagemang och ge dig möjligheter att lyckas. Din utbildning hos oss kommer att kännetecknas av delaktighet och utmaningar. Vi vill lära dig att tänka själv, tänka fritt och tänka stort!  Vi är en traditionell skola som tror på lärarledda lektioner och har en hög studiekultur. Många av våra valda arbetsmodeller efterliknar de du kommer att träffa på i vidare studier.

Klara Teoretiska Gymnasium, Postgatan är en av tre gymnasieskolor i Göteborg som är en certifierad Amnestyskola – ”Skola för mänskliga rättigheter”. Här integreras också de globala målen i undervisningen samt att skolan driver flera andra internationella samarbeten som kan vidga dina perspektiv. Vi är mycket stolta över våra ambitiösa elever som visar engagemang i frågor som rör vår värld. Hos oss finner du ett socialt engagemang och ett rikt föreningsliv med såväl idrottsföreningar som aktieförening, klimatgrupp, bokklubb och studentkommitté.

Under dina år på skolan vill vi ge dig de bästa förutsättningarna för framtida akademiska studier samt förbereda dig för ditt framtida arbetsliv.

Varmt välkommen!

På Klara Teoretiska Gymnasium går man tillsammans med andra ambitiösa elever, vilket gör det lättare att hålla motivationen uppe.

- Nina Dereban, elev på teknikprogrammet

Resväg
Vår skola ligger centralt på Postgatan 5, nära Brunnsparken och Centralstationen. På Västtrafiks hemsida kan du se hur du enklast tar dig hit.

Legitimerade lärare
Vi eftersträvar alltid behöriga lärare med lärarlegitimation.

– Hur ser ett schema ut på vår skola?
– Vilken typ av dator erbjuder vi dig?
– Var har vi idrott?

Dessa frågor och fler hittar du svar på nere i högra hörnet, under Chatta med oss / Vanliga frågor.

Antal elever på skolan