Hoppa till innehållet
Elever i grupp påväg till skolan.

Om KLARA

På Klara Teoretiska Gymnasium vill vi att våra elever ska få växa som person, få möjlighet att engagera sig i nationella och internationella projekt som gör att deras skoltid blir ännu mer utvecklande och värdefull.

Genom att rusta våra elever för en värld av möjligheter där de med sin kunskap, sitt engagemang och deras driv kan göra skillnad. Vi är skolan för elever med höga ambitioner, som vill utvecklas och komma vidare i livet. Vi strävar efter att ge våra elever de bästa förutsättningarna för att studera vidare efter gymnasiet.

Intervju med skolchef

Klara Teoretiska Gymnasium är skolan för dig med höga ambitioner och vårt mål är att vara en skola som du längtar till. Du fokuserar på dina studier men vill också trivas och ha en bra relation med klasskamrater och personal.

Vi strävar efter att ge dig den bästa förberedelsen inför universitetet, du skall känna dig trygg med akademiska uppsatser, källkritik, att arbeta självständigt och i grupp och annat som universitetet kommer ställa krav på. Men allt handlar inte om studier, du kommer också att växa som person, bli utmanad och inspirerad och bygga upp ditt självförtroende. Varmt välkommen till oss!

Jimmy Rosengren
Skolchef Klara Teoretiska Gymnasium

Porträttbild på skolchef.
  • Antal skolor

Vi finns i 7 olika städer från Malmö i söder till Sundsvall i norr.

• Antal elever

Avser läsåret 21/22

• Examensgrad

Examensgrad 2021

• Behöriga lärare

85.7%

Andel behöriga lärare läsåret 2020/2021. Rikssnittet i Sverige 2020/2021 är 83,1%.

Här finns vi

Klara Teoretiska Gymnasium har elva skolor, i sju olika städer från Malmö i söder till Sundsvall i norr. Välj din skola nedan!