×
 

Hoppa till innehållet
Porträttbild på elev.

Oran om sam/beteende

Varför ska man välja KLARA Östra?
-När jag först började på KLARA Östra märkte jag snabbt att lärarna och all personal är engagerade i dels lärandet, men även måna om att varje individ når sin fulla potential. Lärarna visar konsideration för oss elever och tillsammans planerar vi prov och uppgifter, om vi exempelvis har mycket att göra under en vecka, så planerar vi om och hittar en annan lösning. Möjligheten till extra stöd finns alltid på skolan, det visar på att lärarna vill vårt bästa.

Berätta om stämningen på skolan!
-Stämningen på skolan är bra, gemenskapen på skolan är en stor del av det. På KLARA Östra känner man sig trygg och kan vara bekväm med att vara sig själv. Vi har mycket uppehållsrum och elever och lärare kan äta lunch med varandra. Relationerna mellan elever och lärare är genuina, eftersom det är en ganska liten skola är det enkelt att bilda fina relationer mellan elever och lärare.

Berätta om ditt program! Varför valde du det?
-Jag har länge velat bli psykolog, därför kändes Samhällsvetenskapsprogrammet som det självklara valet för mig. Inriktningen beteendevetenskap är för de som är intresserade av människan och vill förstå bättre hur människor fungerar på olika plan. Det jag gillar med KLARA är att vi jobbar med FN:s globala mål och hållbarhetsfrågor, vilket är relevant och allt jag lär mig är betydelsefullt och viktigt. Min mamma jobbar med hållbarhet och med de globala målen så det verkar vara något som går i familjen.

Berätta om ett projekt ni arbetar/har arbetat med kopplat till hållbarhet!
-I kursen Internationella Relationer jobbar vi just nu med ett projekt som handlar om hur företag jobbar för att uppnå FN:s globala mål om hållbarhet. Genom att jobba i det här projektet blir jag mer miljömedveten och får dessutom lära mig om hur olika företag arbetar med hållbarhet.

Berätta om dina framtidsdrömmar!
-Jag vill gärna bli psykolog eftersom jag alltid har ansett mig själv som en empatisk människa, mina vänner kommer ofta till mig för råd – vilket gör att det känns som att jag har en psykologroll i min vänskapskrets.

Psykisk ohälsa är ett ämne som är mer normaliserat, därför tror jag att efterfrågan av psykologer ökar och jag vill gärna stötta människor som behöver stöd. Innan jag utbildar mig till psykolog vill jag ta ett sabbatsår, jobba och kanske resa runt och hitta nya hobbies!

Vad är dina bästa tips inför gymnasievalet?
-Välj ett program du vill läsa och inte det dina vänner eller din familj vill, det är viktigt att du gör något som du gillar under dina kommande tre år på gymnasiet! Besök även ett öppet hus och prova-på-dag på flera skolor, lägg ner tid på ditt gymnasieval. Om du inte är nöjd med ditt gymnasieval så går det att byta – det är ingen större fara!