Hoppa till innehållet

Naturprogrammet i Stockholm på KLARA Gymnasium

Är du nyfiken och vill vara med och hitta nya lösningar för en bättre framtid? Ser du en framtid som läkare, veterinär, biolog eller kanske forskare? Då är Naturvetenskapsprogrammet något för dig. Det finns totalt fyra KLARA skolor i Stockholm som ligger på Gärdet, Södermalm, Vasastan och i Sollentuna.

KLARA Östra

Gärdet

Till naturvetenskapsprogrammet på KLARA Östra

- Naturvetenskap

KLARA Östra har fokus på dig och dina mål. Vår trivsamma skola ligger centralt på Gärdet med närhet till tunnelbanan. Vi är en skola med bra gemenskap där alla känner varandra.

KLARA Sollentuna

Sollentuna

Till naturvetenskapsprogrammet på KLARA Sollentuna

- Naturvetenskap

På KLARA Sollentuna arbetar vi i nära relation till dig som elev för att kunna stötta dig på bästa sätt i din strävan att nå dina mål. Vi är en liten skola vid stationen i Sollentuna där alla känner alla.

KLARA Södra

Södermalm

Till naturvetenskapsprogrammet på KLARA Södra

- Naturvetenskap

KLARA Södra är ett toppmodernt campus på Södermalm där du får möjlighet att utmana dig själv i en lugn och studiefokuserad miljö. Väck din nyfikenhet, ditt samhällsengagemang och ge dig de bästa möjligheterna för vidare studier.

KLARA Norra

Vasastan

Till naturvetenskapsprogrammet på KLARA Norra

- Naturvetenskap

KLARA Stockholm Norra är ett gymnasium med fokus på din utveckling! Vi finns i sprillans nya lokaler på Campus Vasastan – ett av Stockholms mest moderna och klimatsmarta gymnasiecampus.

Om Natur­programmet

Naturprogrammet är ett brett universitetsförberedande program med fokus på naturvetenskap och matematik. Här får du utveckla din nyfikenhet, problemlösningsförmåga och ditt analytiska tänkande. Genom det senaste inom vetenskap får du vara med och hitta lösningar för en bättre framtid.

Naturvetenskapens teori och forskning
Du kommer att få lära dig om naturvetenskapens idéer och teorier och även ta del av aktuell forskning inom området. Du får också kunskap om naturvetenskapens roll i samhället och dess påverkan på hållbar utveckling, vilket du dessutom kommer att få föra etiska diskussioner om under en del lektioner.

Experiment, laborationer och fältstudier
För att kunna bedöma hur väl ett påstående har en vetenskaplig grund, kommer du att få öva på att tänka kritiskt och värdera olika typer av källor. Praktisk erfarenhet är viktig för att förstå naturvetenskap, och därför kommer experiment, laborationer och fältstudier att vara centrala inslag i utbildningen.

Elever från naturvetenskapsprogrammet.

Inriktningar på naturvetenskaps-programmet

Naturprogrammet med inriktning Naturvetenskap och Samhälle på KLARA passar dig som vill läsa naturvetenskapliga ämnen men som även intresserar dig för samhällsfrågor. På inriktningen Natur och Samhälle kombineras fysik, kemi och matematik med studier om hur människan samspelar med miljön, samhället och tekniken. Du får också fördjupade kunskaper inom geografi och samhällsvetenskap.

Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap på KLARA ger dig full behörighet för att söka till högre studier inom exempelvis medicin, naturvetenskap och teknik. Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap är för dig som vill utvecklas i en stimulerande miljö med andra studiemotiverade klasskamrater, engagerade och inspirerande lärare. Genom att bli inspirerad av det senaste inom vetenskap får du vara med och hitta lösningar för en bättre framtid.

Elever från naturvetenskapsprogrammet med vita rockar.

Om KLARA

På Klara Teoretiska Gymnasium vill vi att våra elever ska få växa som person, få möjlighet att engagera sig i nationella och internationella projekt som gör att deras skoltid blir ännu mer utvecklande och värdefull.

Genom att rusta våra elever för en värld av möjligheter där de med sin kunskap, sitt engagemang och deras driv kan göra skillnad. Vi är skolan för elever med höga ambitioner, som vill utvecklas och komma vidare i livet. Vi strävar efter att ge våra elever de bästa förutsättningarna för att studera vidare efter gymnasiet.

Två elever från naturvetenskapsprogrammet i vita rockar.