Hoppa till innehållet

Samhällsvetenskaps­programmet i Stockholm på KLARA Gymnasium

Vill du veta hur vårt samhälle är konstruerat och hur det styrs? Lockar tanken på att plugga vidare till socionom, statsvetare eller journalist? Det finns totalt fyra KLARA skolor i Stockholm där du kan läsa programmet som ligger på Gärdet, Södermalm, Vasastan och i Sollentuna.

KLARA Östra

Gärdet

Till samhällsvetenskapsprogrammet på KLARA Östra

- Beteendevetenskap

KLARA Östra har fokus på dig och dina mål. Vår trivsamma skola ligger centralt på Gärdet med närhet till tunnelbanan. Vi är en skola med bra gemenskap där alla känner varandra, vilket ger en skön stämning på skolan.

KLARA Sollentuna

Sollentuna

Till samhällsvetenskapsprogrammet på KLARA Sollentuna

- Samhällsvetenskap

På KLARA Sollentuna arbetar vi i nära relation till dig som elev för att kunna stötta dig på bästa sätt i din strävan att nå dina mål. Vi är en liten skola vid stationen i Sollentuna där alla känner alla.

KLARA Södra

Södermalm

Till samhällsvetenskapsprogrammet på KLARA Södra

- Beteendevetenskap

KLARA Södra är ett toppmodernt campus på Södermalm där du får möjlighet att utmana dig själv i en lugn och studiefokuserad miljö. Väck din nyfikenhet, ditt samhällsengagemang och ge dig de bästa möjligheterna för vidare studier.

KLARA Norra

Vasastan

Till samhällsvetenskapsprogrammet på KLARA Norra

- Samhällsvetenskap

KLARA Stockholm Norra är ett gymnasium med fokus på din utveckling! Vi finns i sprillans nya lokaler på Campus Vasastan – ett av Stockholms mest moderna och klimatsmarta gymnasiecampus.

Om Samhällsvetenskaps­­programmet

Samhällsvetenskapsprogrammet ger dig full behörighet till universitet och högskola, samtidigt får du en förståelse för individens möjligheter att kunna påverka både sitt liv och sin omvärld mot en hållbar framtid. Efter studenten har du en bred behörighet till högskolor och universitet.

Bred utbildning med fokus på samhällsfunktioner
Programmet innefattar kunskaper om samhällsförhållanden i Sverige och världen, individens relation till samhället och människors livsvillkor över tid och rum. Demokrati, kommunikation, etik, genus och miljö är exempel på frågor som behandlas, liksom makt ur ekonomiska, sociala och politiska aspekter.

Källkritik och frågeställningar
Du kommer att utveckla ditt vetenskapliga och kritiska förhållningssätt genom att söka, gallra och bearbeta information med källkritisk medvetenhet. Du får även möjlighet att utreda frågeställningar och diskutera lösningar på samhällsvetenskapliga problem.

Elever står på scen under ett FN rollspel.

Inriktningar på samhällsvetenskaps­programmet

Att läsa Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Beteendevetenskap på KLARA passar dig som vill arbeta med människor i framtiden och som har ett intresse för att förstå hur människan fungerar och agerar, som individ, i grupp, på lokal samt global nivå. Kanske drömmer du om att studera vidare till psykolog, personalvetare eller polis?

När du läser Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Samhällsvetenskap på KLARA får du lära dig om strukturer, politik och människors livsvillkor. Du tränar upp ditt analytiska tänkande och utvecklar din förmåga att tolka och förklara olika fenomen med hjälp av samhällsvetenskapliga metoder.

Två elever ler mot varandra vid ett bord.

Om KLARA

På Klara Teoretiska Gymnasium vill vi att våra elever ska få växa som person, få möjlighet att engagera sig i nationella och internationella projekt som gör att deras skoltid blir ännu mer utvecklande och värdefull.

Genom att rusta våra elever för en värld av möjligheter där de med sin kunskap, sitt engagemang och deras driv kan göra skillnad. Vi är skolan för elever med höga ambitioner, som vill utvecklas och komma vidare i livet. Vi strävar efter att ge våra elever de bästa förutsättningarna för att studera vidare efter gymnasiet.

Elever och lärare i ett klassrum.