Hoppa till innehållet

Ekonomi-
programmet i Göteborg på KLARA Gymnasium

Har du en affärsidé som du brinner för? På våra KLARA gymnasieskolor i Göteborg får du lära dig hur du startar företag och förvandlar dina entreprenörsdrömmar till verklighet.

KLARA Vallgatan

Till ekonomiprogrammet på KLARA Vallgatan

Inriktning:
- Juridik
- Ekonomi

På KLARA Vallgatan brinner vi för att du ska få bästa möjliga gymnasietid. En tid som ger dig kunskap, redskap och perspektiv på framtiden. Vi tycker att omvärlden är viktig och du som elev har möjligheten att resa utomlands med skolans Erasmusklubb under din tid hos oss.

KLARA Postgatan

Till ekonomiprogrammet på KLARA Postgatan

Inriktning:
- Juridik
- Ekonomi

På KLARA Postgatan får du växa som person och får en chans att engagera dig i frågor menade att göra vår värld lite bättre. Vi har ett nära samarbete med näringslivet där du har möjlighet att knyta goda kontakter för framtiden.

Om Ekonomi­programmet

Ekonomiprogrammet ger dig inte bara behörighet till universitet och högskola, du får också en förståelse för hur ekonomin och juridik påverkar allt från vår vardag till samhällssystem i en globaliserad värld. Du kommer få kunskap om hållbar ekonomi och hur samhällets resurser används för att tillgodose människors olika behov och hur företagsekonomin kan användas för att starta och driva ett företag.

Du kommer även att få insikter i rättsordningens betydelse i ett demokratiskt samhälle och förstå hur vår nationella lagstiftning påverkas av internationell rätt. Dessutom kommer du att kunna utveckla din förmåga att analysera och bedöma juridiska problem på ett mer kritiskt sätt.

Elever i en aula under en lektion.

Inriktning ekonomi eller juridik

Du kommer att lösa samhällsekonomiska, företagsekonomiska och juridiska arbetsuppgifter tillsammans med andra, vilket hjälper dig att utveckla dina förmågor att tänka ur olika perspektiv och dra slutsatser.

Inriktning ekonomi: På Ekonomiprogrammet med inrikting Ekonomi får du kunskap om hållbar ekonomi och hur samhällets resurser används för att tillgodose människors olika behov, samt en förståelse för hur ekonomin påverkar allt från vår vardag till samhällssystem i en globaliserad värld.

Inriktning juridik: I inriktingen Juridik på Ekonomiprogrammet får du kunskaper om juridikens betydelse i vårt samhälle och hur den påverkas av internationell rätt. Du kommer att utveckla din förmåga att analysera och bedöma juridiska problem med hjälp av rättskällor och juridiska metoder.

Elever och lärare i ett klassrum.

Om KLARA

På Klara Teoretiska Gymnasium vill vi att våra elever ska få växa som person, få möjlighet att engagera sig i nationella och internationella projekt som gör att deras skoltid blir ännu mer utvecklande och värdefull.

Genom att rusta våra elever för en värld av möjligheter där de med sin kunskap, sitt engagemang och deras driv kan göra skillnad. Vi är skolan för elever med höga ambitioner, som vill utvecklas och komma vidare i livet. Vi strävar efter att ge våra elever de bästa förutsättningarna för att studera vidare efter gymnasiet.

Två elever ler mot en tredje elev i ett klassrum.