Hoppa till innehållet

Samhällsvetenskaps-
programmet i Göteborg på KLARA Gymnasium

Är du intresserad av hur samhället är uppbyggt? På våra KLARA gymnasieskolor i Göteborg får du lära dig hur samhället fungerar i både stort och smått.

KLARA Vallgatan

Till samhällsvetenskapsprogrammet på KLARA Vallgatan

Inriktning:
- Samhälle
- Beteende

På KLARA Vallgatan brinner vi för att du ska få bästa möjliga gymnasietid. En tid som ger dig kunskap, redskap och perspektiv på framtiden. Vi tycker att omvärlden är viktig och du som elev har möjligheten att resa utomlands med skolans Erasmusklubb under din tid hos oss.

KLARA Postgatan

Till samhällsvetenskapsprogrammet på KLARA Postgatan

Inriktning:
- Samhälle
- Beteende

På KLARA Postgatan får du växa som person och får en chans att engagera dig i frågor menade att göra vår värld lite bättre. Vi har ett nära samarbete med näringslivet där du har möjlighet att knyta goda kontakter för framtiden.

Om Samhällsvetenskaps-­programmet

Samhällsvetenskapsprogrammet ger dig full behörighet till universitet och högskola, samtidigt får du en förståelse för individens möjligheter att kunna påverka både sitt liv och sin omvärld mot en hållbar framtid. Efter studenten har du en bred behörighet till högskolor och universitet.

Bred utbildning med fokus på samhällsfunktioner
Programmet innefattar kunskaper om samhällsförhållanden i Sverige och världen, individens relation till samhället och människors livsvillkor över tid och rum. Demokrati, kommunikation, etik, genus och miljö är exempel på frågor som behandlas, liksom makt ur ekonomiska, sociala och politiska aspekter.

Källkritik och frågeställningar
Du kommer att utveckla ditt vetenskapliga och kritiska förhållningssätt genom att söka, gallra och bearbeta information med källkritisk medvetenhet. Du får även möjlighet att utreda frågeställningar och diskutera lösningar på samhällsvetenskapliga problem.

Elever står på scen under ett FN rollspel.

Inriktningar på samhällsprogrammet

Att läsa Samhällsprogrammet med inriktning Beteendevetenskap på KLARA passar dig som vill arbeta med människor i framtiden och som har ett intresse för att förstå hur människan fungerar och agerar, som individ, i grupp, på lokal samt global nivå. Kanske drömmer du om att studera vidare till psykolog, personalvetare eller polis?

När du läser Samhällsprogrammet med inriktning Samhällsvetenskap på KLARA får du lära dig om strukturer, politik och människors livsvillkor. Du tränar upp ditt analytiska tänkande och utvecklar din förmåga att tolka och förklara olika fenomen med hjälp av samhällsvetenskapliga metoder.

Två elever ler mot varandra vid ett bord.

Om KLARA

På Klara Teoretiska Gymnasium vill vi att våra elever ska få växa som person, få möjlighet att engagera sig i nationella och internationella projekt som gör att deras skoltid blir ännu mer utvecklande och värdefull.

Genom att rusta våra elever för en värld av möjligheter där de med sin kunskap, sitt engagemang och deras driv kan göra skillnad. Vi är skolan för elever med höga ambitioner, som vill utvecklas och komma vidare i livet. Vi strävar efter att ge våra elever de bästa förutsättningarna för att studera vidare efter gymnasiet.

Två elever ler mot en tredje elev i ett klassrum.