Hoppa till innehållet

Naturvetenskapsprogrammet i Göteborg på KLARA Gymnasium

Är du nyfiken och vill vara med och hitta nya lösningar för en bättre framtid? Ser du en framtid som läkare, veterinär, biolog eller kanske forskare? Då är Naturvetenskapsprogrammet något för dig. Det finns totalt två KLARA skolor i centrala Göteborg, en på Vallgatan och en på Postgatan.

KLARA Vallgatan

Inriktning:
- Natur & Samhälle
- Naturvetenskap

På KLARA Vallgatan brinner vi för att du ska få bästa möjliga gymnasietid. En tid som ger dig kunskap, redskap och perspektiv på framtiden. Vi tycker att omvärlden är viktig och du som elev har möjligheten att resa utomlands med skolans Erasmusklubb under din tid hos oss.

KLARA Postgatan

Till naturvetenskapsprogrammet på KLARA Postgatan

Inriktning:
- Natur & Samhälle
- Naturvetenskap

På KLARA Postgatan får du växa som person och får en chans att engagera dig i frågor menade att göra vår värld lite bättre. Vi har ett nära samarbete med näringslivet där du har möjlighet att knyta goda kontakter för framtiden.

Om Naturvetenskaps­programmet

Naturvetenskapsprogrammet är ett brett universitetsförberedande program med fokus på naturvetenskap och matematik. Här får du utveckla din nyfikenhet, problemlösningsförmåga och ditt analytiska tänkande. Genom det senaste inom vetenskap får du vara med och hitta lösningar för en bättre framtid.

Naturvetenskapens teori och forskning
Du kommer att få lära dig om naturvetenskapens idéer och teorier och även ta del av aktuell forskning inom området. Du får också kunskap om naturvetenskapens roll i samhället och dess påverkan på hållbar utveckling, vilket du dessutom kommer att få föra etiska diskussioner om under en del lektioner.

Experiment, laborationer och fältstudier
För att kunna bedöma hur väl ett påstående har en vetenskaplig grund, kommer du att få öva på att tänka kritiskt och värdera olika typer av källor. Praktisk erfarenhet är viktig för att förstå naturvetenskap, och därför kommer experiment, laborationer och fältstudier att vara centrala inslag i utbildningen.

Elever från naturvetenskapsprogrammet.

Inriktningar på naturvetenskaps-programmet

Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap och Samhälle på KLARA passar dig som vill läsa naturvetenskapliga ämnen men som även intresserar dig för samhällsfrågor. På inriktningen Natur och Samhälle kombineras fysik, kemi och matematik med studier om hur människan samspelar med miljön, samhället och tekniken. Du får också fördjupade kunskaper inom geografi och samhällsvetenskap.

Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap på KLARA ger dig full behörighet för att söka till högre studier inom exempelvis medicin, naturvetenskap och teknik. Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap är för dig som vill utvecklas i en stimulerande miljö med andra studiemotiverade klasskamrater, engagerade och inspirerande lärare. Genom att bli inspirerad av det senaste inom vetenskap får du vara med och hitta lösningar för en bättre framtid.

Elever från naturvetenskapsprogrammet med vita rockar.

Om KLARA

På Klara Teoretiska Gymnasium vill vi att våra elever ska få växa som person, få möjlighet att engagera sig i nationella och internationella projekt som gör att deras skoltid blir ännu mer utvecklande och värdefull.

Genom att rusta våra elever för en värld av möjligheter där de med sin kunskap, sitt engagemang och deras driv kan göra skillnad. Vi är skolan för elever med höga ambitioner, som vill utvecklas och komma vidare i livet. Vi strävar efter att ge våra elever de bästa förutsättningarna för att studera vidare efter gymnasiet.

Två elever från naturvetenskapsprogrammet i vita rockar.