Hoppa till innehållet

Ekonomiprogrammet i Stockholm på KLARA Gymnasium

Har du en affärsidé som du brinner för? På alla KLARA gymnasier i Stockholm får du lära dig hur du startar företag och förvandlar dina entreprenörsdrömmar till verklighet.

KLARA Östra

Gärdet

Elever sitter på en bänk utomhus och pluggar.

- Ekonomi

KLARA Östra har fokus på dig och dina mål. Vår trivsamma skola ligger centralt på Gärdet med närhet till tunnelbanan. Vi är en skola med bra gemenskap där alla känner varandra, vilket ger en skön stämning på skolan.

KLARA Sollentuna

Sollentuna

En grupp elever står tillsammans utomhus och kollar in i kameran.

- Ekonomi

På KLARA Sollentuna arbetar vi i nära relation till dig som elev för att kunna stötta dig på bästa sätt i din strävan att nå dina mål. Vi är en liten skola vid stationen i Sollentuna där alla känner alla. Studiero och trivsel är viktigt för oss.

KLARA Södra

Södermalm

Elever från ekonomiprogrammet pluggar tillsammans.

- Juridik

KLARA Södra är ett toppmodernt campus på Södermalm där du får möjlighet att utmana dig själv i en lugn och studiefokuserad miljö. Vi vill vi väcka din nyfikenhet, ditt samhällsengagemang och ge dig de bästa möjligheterna för vidare studier.

KLARA Norra

Vasastan

Två elever pluggar tillsammans och skrattar.

- Ekonomi

KLARA Stockholm Norra är ett gymnasium med fokus på din utveckling! Vi finns i sprillans nya lokaler på Campus Vasastan – ett av Stockholms mest moderna och klimatsmarta gymnasiecampus.

Om Ekonomi­programmet

Ekonomiprogrammet ger dig inte bara behörighet till universitet och högskola, du får också en förståelse för hur ekonomin och juridik påverkar allt från vår vardag till samhällssystem i en globaliserad värld. Du kommer få kunskap om hållbar ekonomi och hur samhällets resurser används för att tillgodose människors olika behov och hur företagsekonomin kan användas för att starta och driva ett företag.

Du kommer även att få insikter i rättsordningens betydelse i ett demokratiskt samhälle och förstå hur vår nationella lagstiftning påverkas av internationell rätt. Dessutom kommer du att kunna utveckla din förmåga att analysera och bedöma juridiska problem på ett mer kritiskt sätt.

Elever i en aula under en lektion.

Inriktning ekonomi eller juridik

Du kommer att lösa samhällsekonomiska, företagsekonomiska och juridiska arbetsuppgifter tillsammans med andra, vilket hjälper dig att utveckla dina förmågor att tänka ur olika perspektiv och dra slutsatser.

Inriktning ekonomi: På Ekonomiprogrammet med inrikting Ekonomi får du kunskap om hållbar ekonomi och hur samhällets resurser används för att tillgodose människors olika behov, samt en förståelse för hur ekonomin påverkar allt från vår vardag till samhällssystem i en globaliserad värld.

Inriktning juridik: I inriktingen Juridik på Ekonomiprogrammet får du kunskaper om juridikens betydelse i vårt samhälle och hur den påverkas av internationell rätt. Du kommer att utveckla din förmåga att analysera och bedöma juridiska problem med hjälp av rättskällor och juridiska metoder.

Elever och lärare i ett klassrum.

Om KLARA

På Klara Teoretiska Gymnasium vill vi att våra elever ska få växa som person, få möjlighet att engagera sig i nationella och internationella projekt som gör att deras skoltid blir ännu mer utvecklande och värdefull.

Genom att rusta våra elever för en värld av möjligheter där de med sin kunskap, sitt engagemang och deras driv kan göra skillnad. Vi är skolan för elever med höga ambitioner, som vill utvecklas och komma vidare i livet. Vi strävar efter att ge våra elever de bästa förutsättningarna för att studera vidare efter gymnasiet.

Två elever ler mot en tredje elev i ett klassrum.