Ekonomi­programmet på Klara Gymnasium i Stockholm

Har du en affärsidé som du brinner för? Ekonomiprogrammet på Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Södra lär dig hur du startar företag och förvandlar dina entreprenörsdrömmar till verklighet. Vår gymnasieskola ligger på Södermalm i Stockholm.

Elever lyssnar på en föreläsning i en stor sal

Om Ekonomi­programmet

Ekonomiprogrammet på Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Södra ger dig inte bara behörighet till universitet och högskola, du får också en förståelse för hur ekonomin och juridik påverkar allt från vår vardag till samhällssystem i en globaliserad värld. Här får du kunskap om hållbar ekonomi och hur samhällets resurser används för att tillgodose människors olika behov.

Brett gymnasieprogram med fokus på juridik
Du kommer att få kunskap om rättsordningens betydelse i ett demokratiskt samhälle och förstå hur vår nationella lagstiftning påverkas av internationell rätt. Dessutom kommer du att kunna utveckla din förmåga att analysera och bedöma juridiska problem på ett mer kritiskt sätt.

Du kommer att lösa samhällsekonomiska, företagsekonomiska och juridiska arbetsuppgifter tillsammans med andra, vilket hjälper dig att utveckla dina förmågor att tänka ur olika perspektiv och dra slutsatser. Programmet förbereder dig för en framtid inom ekonomi och juridik.

Lärare hjälper elever med en uppgift

Våra inriktningar

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Södras Ekonomiprogram kan du läsa inriktningen Juridik.

 • Juridik

  Brinner du för rättvisan och vill göra skillnad för dina medmänniskor?

  • Program
   • Ekonomiprogrammet
  • Inriktning
   • Juridik
  Elever studerar juridik

Vanliga frågor om Ekonomiprogrammet

 • På Klara Stockholm Södra kan du välja bland följande individuella val:

  Engelska 7, Matte 3b, Matematik 4, Matematik 5, Historia 2, Idrott och hälsa 2, Naturkunskap 2, Scenisk gestaltning, Film- och TV-kunskap, Estetisk kommunikation, Programmering, Retorik.
  Obs! Alla program kan inte välja alla kurser och med reservation för ändringar av val. Har du fler frågor om individuella val är du varmt välkommen att ställa dessa på öppet hus.

 • Ekonomiprogrammet hade år 2022 en medianpoäng på 267.5 och en antagningsgräns 257.5 poäng. Kom ihåg att meritvärdet kan ändras från år till år beroende på hur många som söker programmet och vad för betyg de har!

 • Gymnasiekoll.se räknar du enkelt ut ditt meritvärde.

 • Förutom behörighetskraven finns inga lägsta krav på poäng för programmen, utan det beror på vilka andra som söker det året. På en utbildning med t.ex. 30 platser kommer de 30 med högst poäng in. Medelpoäng är medelvärdet av meritpoängen de 30 har. Antagningsgräns är den lägsta poäng någon kom in på det året.

 • För att vara behörig till gymnasiet måste du ha godkänt i Svenska eller Svenska som andraspråk, Engelska och Matte. Om du vill läsa ett högskoleförberedande program måste du ha godkänt i ytterligare 9 ämnen, alltså totalt 12 ämnen. För Ekonomiprogrammet ska 4 av de 9 övriga godkända ämnena vara geografi, historia, samhällskunskap och religionskunskap.

 • "Jag vill bli egenföretagare i framtiden, därför valde jag Ekonomiprogrammet."

  –Joy, elev på Ekonomiprogrammet

  Personporträtt
Grafiskt element

Var detta inte något för dig?

Då kanske du är mer intresserad av något av våra andra program!

Skog med höga träd