Teknikprogrammet på Klara Gymnasium i Stockholm

Tycker du det är intressant med tekniska processer, design och gillar att vara kreativ? Då är teknikprogrammet på Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Södra något för dig. Vår gymnasieskola ligger på Södermalm i Stockholm.

Lärare och elever experimenterar

Om Teknikprogrammet

Tycker du det är intressant med tekniska processer, design och gillar att vara kreativ? Då är teknikprogrammet på Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Södra något för dig. Här får du en gedigen teknisk utbildning som innefattar allt ifrån CAD, skissteknik och matematik till teknikutveckling och de senaste framstegen inom hållbar utveckling. Programmet passar dig som vill läsa vidare inom ett yrkesområde som kräver grundläggande kompetens inom det tekniska området.

Utveckling och innovation i fokus
Vi fokuserar på att utveckla din kunskap om teknisk utveckling, och du kommer att få lära dig att analysera behov, utveckla idéer, designa, konstruera, producera, använda, sälja och återvinna teknik. Det går snabbt inom teknik, så du lär dig även att hålla koll på utvecklingen.

Du behöver tycka matematik, fysik och kemi är kul
För att klara av teknikprogrammet behöver du tycka om matte, fysik och kemi. Du kommer att få lära dig om tekniska processer och hur de fungerar men även hur teknik påverkar samhället på ett hållbart sätt.

Kreativ problemlösning inom teknik
Teknik är inte bara logiskt och matematiskt – det är också kreativt. Därför fokuserar vi på att utveckla din kreativitet och problemlösning. Vi lär också ut etiskt och ansvarsfullt förhållningssätt till teknik, och hur man arbetar i projekt. Du kommer också att lära dig om digitala medier och hur entreprenörskap och företagande är en del av teknikutveckling.

Lärare och elever experimenterar

Våra inriktningar

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Södras Teknikprogram kan du välja inriktningarna Teknikvetenskap eller Informations- och medieteknik (speldesign).

 • Informations- och medieteknik

  Tycker du det är intressant med tekniska processer, design och gillar att vara kreativ?

  • Program
   • Teknikprogrammet
  • Inriktning
   • Informations- och medieteknik
  Elever umgås i skolans utemiljö
 • Teknikvetenskap

  Vill du studera teknik och teknisk utveckling samt lära dig om teknikens roll i samhället?

  • Program
   • Teknikprogrammet
  • Inriktning
   • Teknikvetenskap
  Lärare och elever experimenterar

Vanliga frågor om Teknikprogrammet

 • Teknikprogrammet med inriktning Teknikvetenskap hade år 2022 en medianpoäng på 295 och en antagningsgräns 282.5 poäng. Teknikprogrammet med inriktning Informations- och medieteknik hade år 2022 en medianpoäng på 280 och en antagningsgräns 272.5 poäng. Kom ihåg att meritvärdet kan ändras från år till år beroende på hur många som söker programmet och vad för betyg de har!

 • Gymnasiekoll.se räknar du enkelt ut ditt meritvärde.

 • Förutom behörighetskraven finns inga lägsta krav på poäng för programmen, utan det beror på vilka andra som söker det året. På en utbildning med t.ex. 30 platser kommer de 30 med högst poäng in. Medelpoäng är medelvärdet av meritpoängen de 30 har. Antagningsgräns är den lägsta poäng någon kom in på det året.

 • För att vara behörig till gymnasiet måste du ha godkänt i Svenska eller Svenska som andraspråk, Engelska och Matte. Om du vill läsa ett högskoleförberedande program måste du ha godkänt i ytterligare 9 ämnen, alltså totalt 12 ämnen. För Teknikprogrammet ska 3 av de 9 övriga godkända ämnena vara biologi, fysik och kemi.

 • "Det bästa med Teknikprogrammet på KLARA är att jag får kombinera teoretiska ämnen med kreativa."

  – Moa, elev på Teknikprogrammet

  Personporträtt

Var detta inte något för dig?

Då kanske du är mer intresserad av något av våra andra program!

Skog med höga träd