Elever och lärare i ett klassrum.

Simon läser Teknikprogrammet

Man ska välja KLARA Södra eftersom stämningen på skolan är bra och känns välkomnande! Tack vare elevkåren som styr upp event så får man kompisgrupper även utanför klassrummet.

Teknik på KLARA
Jag läser Teknikprogrammet och valde det eftersom jag är teknikintresserad, här får man jobba praktiskt och testa massa saker, exempelvis 3D-modellering med fokus på spel. Det är bland det roligaste med mitt program, att få arbeta praktiskt och få en färdig produkt i handen.

Engagerade lärare
Lärarna är engagerade i det de lär ut, de är vänliga och de gillar sina ämnen. De är väldigt kunna inom sitt ämne och bryr sig om oss.

Hållbarhet på KLARA
På KLARA arbetar vi mycket med hållbarhetsfrågor. Inom teknik arbetar vi exempelvis med att analysera espressomaskiner och se över deras totala utsläpp sett till bland annat transport och tillverkning. Vi arbetar mycket med hur vi kan förbättra produkter ur ett hållbarhetsperspektiv och vilka effekter det har.

Framtidsdrömmar
I framtiden vill jag göra värnplikt och sedan vidareutbilda mig, gärna något inom teknikbranschen. Mitt program är så pass brett att det finns mycket att välja mellan, man har en bra grund att stå på som man sedan kan vidareutveckla.

Bästa tips inför gymnasievalet
Fråga dig vad du inte vill göra (uteslutningsmetoden)
Gå på det du tycker är kul och om du brinner för något, gör det!
Lyssna inte bara på föräldrar och kompisar