×
 

Vår gymnasieskola

På Klara Teoretiska Gymnasium Södra får du möjlighet att utmana dig själv i en lugn och studiefokuserad miljö. Vi rustar dig för framtiden och gör dig förberedd på högre studier efter gymnasiet.

Din resa börjar här

Vi vill vara skolan du längtar till och trivs i, en plats där du kan vara dig själv och kan vara med och påverka din utbildning!

Bättre förberedd
Vi på KLARA Södra arbetar så du får de bästa förutsättningarna för att utvecklas och förberedas för studier efter gymnasiet. Detta gör vi genom att elever tillsammans med sina mentorer veckovis studieplanerar för att du ska äga ditt eget lärande och bli mer självständig som förväntas av dig på universitet. För att kunna lära och utvecklas krävs gemenskap!

Fin gemenskap
Vi har en aktiv elevkår och elevföreningar som anordnar många olika aktiviteter under året. Vi vet att gemenskap och engagemang gör tiden under och efter skoltiden ännu roligare.

 • Socialt engagemang

  Våra elever driver skolföreningar och gör skillnad både på skolan och i samhället.

 • Bra lärare

  Våra lärare utvecklar undervisningen tillsammans med kollegor, dig och din klass.

 • Studiefokus

  Lektionerna har uttalade lärandemål och en tydlig struktur.

Campus Södermalm

Inför skolstarten i augusti 2022 flyttade vi till Campus Södermalm – ett nybyggt, toppmodernt skolcampus tillsammans med tre andra gymnasieskolor. Vi har två egna våningar och delar matsal, kafé och idrottslokal med de andra skolorna.

Mer om oss

 • Katalog

  Ladda enkelt ner KLARAS digitala gymnasiekatalog och ta del av information om våra program och inriktningar.

 • Elevhälsa

  Din hälsa är viktig! Behöver du komma i kontakt med elevhälsoteamet? Här kan du läsa mer om vårt elevhälsoarbete.

 • Kvalitet

  Ta del av våra kvalitetsrapporter från skola och huvudman för insyn i vårt arbete med utbildningskvaliteten på våra skolor.

Våra gymnasieprogram

På Klara Teoretiska Gymnasium erbjuder vi teoretiska gymnasieprogram som ger dig bästa förberedelsen för universitet och högskola.