Hoppa till innehållet

Vår gymnasieskola

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Södra får du möjlighet att utmana dig själv i en lugn och studiefokuserad miljö. Vi rustar dig för framtiden och gör dig förberedd på högre studier efter gymnasiet.

Din resa börjar här

Vi vill vara gymnasiet du längtar till och trivs i, en plats där du kan vara dig själv och kan vara med och påverka din utbildning!

Bättre förberedd
Vi på Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Södra arbetar för att ge dig förutsättningar för att utvecklas och förberedas för studier efter gymnasiet. Detta gör vi genom att elever tillsammans med sina mentorer veckovis studieplanerar för att du ska äga ditt eget lärande och bli mer självständig som förväntas av dig på universitet. För att kunna lära och utvecklas krävs gemenskap!

Fin gemenskap
Vi har en aktiv elevkår och elevföreningar som anordnar många olika aktiviteter under året. Vi vet att gemenskap och engagemang gör tiden under och efter skoltiden ännu roligare.

Lärare hjälper elever med en uppgift
  • Socialt engagemang

Våra elever driver skolföreningar och gör skillnad både på skolan och i samhället.

• Bra lärare

Våra lärare utvecklar undervisningen tillsammans med kollegor, dig och din klass.

• Studiefokus

Lektionerna har uttalade lärandemål och en tydlig struktur.

Campus Södermalm

Inför skolstarten i augusti 2022 flyttade vi till Campus Södermalm – ett nybyggt, toppmodernt gymnasiecampus tillsammans med tre andra gymnasieskolor. Vi har två egna våningar och delar matsal, kafé och idrottslokal med de andra skolorna.

Elever umgås i skolans gemensamma lokaler

Mer om KLARA Stockholm Södra

• Katalog

Ladda enkelt ner KLARAS digitala gymnasiekatalog och ta del av information om våra program och inriktningar.

Lärare hjälper elever med en uppgift
  • Elevhälsa

Din hälsa är viktig! Behöver du komma i kontakt med elevhälsoteamet? Här kan du läsa mer om vårt elevhälsoarbete.

Elever umgås i en korridor
  • Kvalitet

Ta del av våra kvalitetsrapporter från skola och huvudman för insyn i vårt arbete med utbildningskvaliteten på våra skolor.

Elever studerar med sina datorer

Våra gymnasieprogram

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Södra erbjuder vi teoretiska gymnasieprogram som gör dig redo för universitet och högskola.

Skog med höga träd