Teknikvetenskap Teknikprogrammet

En grupp elever från teknikprogrammet står vid ett bord.

Tycker du det är intressant med tekniska processer, design och gillar att vara kreativ?

Vill du få de kunskaper som krävs för att skapa tekniska innovationer som bidrar till ett mer hållbart samhälle? Har du lätt för att lära dig nya saker och har en fallenhet för att förstå tekniska processer? Då är Teknikvetenskap något för dig.

På inriktningen Teknikvetenskap får du studera teknik och teknisk utveckling, men du får även lära dig om teknikens roll i samhället. Du läser fysik och matematik på samma nivå som på Naturvetenskapsprogrammet, men här ingår även fördjupningskurser inom teknik. Inriktningen ger dig kunskap i teknikvetenskapens arbetsmetoder. Kreativt tänkande och entreprenörskap genomsyrar utbildningen. I kombination med tekniskt kunnande ger dig verktygen för att vara med och forma en mer hållbar framtid. Här får du jobba ämnesövergripande i projektform. Du kommer jobba fördjupande med kurserna design, bild och form och CAD. Efter tre år har du en gedigen teknisk utbildning och en bra grund att stå på för att utbilda dig vidare till allt från ingenjör, arkitekt till programmerare och utvecklare.

Kort info

  • Program: Teknikprogrammet
  • Inriktning: Teknikvetenskap
  • Programkod: TETEK

Framtida yrken

  • Industridesigner, arkitekt, produktvisualiserare
  • "Det roligaste med teknikvetenskap är alla projekt. Det får en att känna sig som en ingenjör, man får komma med lösningar och design"

    Dani, elev på Teknikprogrammet

Här finns vi

Vi erbjuder inriktningen teknikvetenskap på följande orter, läs mer på respektive skolas sida.

Var detta inte något för dig?

Då kanske du är mer intresserad av något av våra andra program!

Bakgrundsbild med en granskog.