Din resa börjar här

På Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg vill vi väcka din nyfikenhet och ditt samhällsengagemang. Vi är skolan för dig med höga ambitioner. Givetvis har vi bara lärarledda lektioner med engagerade lärare som bjuder på sina kunskaper, väcker nyfikenhet, inspirerar och motiverar. Alla våra utbildningar är studieförberedande, så att du kan studera vidare på högskolan. Vi är ett personligt gymnasium där du lär känna både lärare och elever från olika årskurser. Din utbildning hos oss kommer att kännetecknas av variation, delaktighet och utmaningar.

Vi är stolta över våra ambitiösa elever som visar engagemang i frågor som rör världen. Vi har en Amnestygrupp på skolan där flera elever möts för att ta ställning och diskutera mänskliga rättigheter. Vi har även integrerat de globala målen i undervisningen för att bidra till att ge våra elever ett större globalt perspektiv.

Vår skola ligger mitt i centrala Göteborg och här möter du studiemotiverade elever från hela Göteborg. Förutom hög kvalitet på undervisningen så tror vi att vägen till kunskap är omtanke, glädje och gemenskap.

Anmälan programkväll

Gymnasieprogram

På Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg har vi bara studieförberedande gymnasieprogram. Här kan du läsa mer om de program och inriktningar vi erbjuder på vår skola.


Påminn mig om öppet hus

Vill du få en påminnelse några dagar innan vi har öppet hus? Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Öppet hus

Att besöka en skola på öppet hus är det bästa sättet att ta reda på om du kommer trivas.


Nyheter

2019-05-24

Avslutning åk 1 & 2 & studenten

Avslutning åk 1 & 2: tisdag 4/6 på eftermiddagen Studenten: onsdag 5/6 Skolan öppnar från kl 9.30 10.00 Tid i...

Läs mer

2019-04-24

Hermods Gymnasium blir KLARA

Hermods gymnasium Göteborg byter under hösten 2019 namn till Klara Teoretiska Gymnasium Vallgatan. Det innebär att vi kommer att bli...

Läs mer

2019-04-12

Klara Teoretiska Gymnasiet inspirerar KTH-studenter att välja läraryrket

Klara Teoretiska Gymnasieskolor inleder ett samarbete med KTH:s elevkår för att inspirera fler ingenjörer att välja läraryrket. Under samarbetet kommer...

Läs mer
Se alla nyheter