×
 

Hoppa till innehållet
Tre elever står tillsammans utomhus och kollar in i kameran och ler.

Ahmed läser natur på KLARA

Ahmed går på Klara Teoretiska Gymnasium i Sollentuna och delar sina tankar kring vad som är roligast med att läsa natur på gymnasiet. Han berättar om varför man ska välja KLARA och vad man bör tänka på inför gymnasievalet. Läs vidare för att ta del av Ahmeds berättelse och få en inblick i hur det är att gå på Klara Teoretiska Gymnasium i Sollentuna.

Varför ska man välja KLARA Sollentuna?
Man ska välja KLARA Sollentuna för att det är litet och familjärt. Stämningen är fin i skolan, det är lätt att kontakta varandra och trevliga elever i korridoren. 

Berätta om ditt program! Varför valde du det?
Jag valde Naturvetenskapsprogrammet för att det öppnar många dörrar för vidare studier efter gymnasiet. Det roligaste med mitt program är den praktiska delen inom fysik och kemi. Matematikundervisning med rätt lärare är den roligaste, speciellt när matematik och fysik kopplas till vardagliga tillämpningar.

Hur är lärarna på skolan?
Lärarna är trevliga och hjälpsamma. Personligen tycker jag att min matematik -och fysiklärare Adel Taherifard är en väldigt kompetent och erfaren lärare som verkligen bryr sig om att elever ska lyckas. Tack vare honom väcktes mitt intresse för matematik och fysik.

Berätta om dina framtidsdrömmar!
Jag tänker plugga till högre studier inom fysik och matematik.

Vad är dina bästa tips inför gymnasievalet?
Låt inte betygen bestämma vad du ska välja, lyssna på din magkänsla och gör din egen research om det program du är intresserad av. Besök öppet hus på den eller de gymnasieskolorna du vill börja på. Ta kontakt med elever som går/gick i gymnasiet och fråga dem hur det är!