Hoppa till innehållet

Vår gymnasieskola

På Klara Teoretiska Gymnasium Linköping vill vi väcka din nyfikenhet, ditt samhällsengagemang och ge dig goda möjligheter till vidare studier. Allt utifrån ett globalt perspektiv med fokus på hållbarhet i alla led.

Din resa börjar här

Vi erbjuder dig en studietid där du hela tiden får utvecklas genom tydlig återkoppling och feedback. Detta tror vi leder till en riktigt bra utbildning, som alltid går i linje med dina mål och ambitioner, oavsett vilket tempo du föredrar.

På Klara Teoretiska Gymnasium Linköping kommer du att växa som person, lära dig mycket nyttigt för framtiden och få en chans att engagera dig i nationella och internationella projekt som helt går i linje med vår samtid. Eftersom vi är en mindre gymnasieskola känner alla varandra, du kommer att få nya kompisar både från andra program och andra årskurser. Ett bra exempel på vår fina gemenskap är kaffebryggaren som både personal och elever delar på. Den som tar sista koppen sätter på en ny kanna, oavsett om man är lärare, rektor eller elev.

Elever utanför skolans lokaler
  • Studiestöd

Lärarpoolen hjälper dig med läxor och plugg inför prov.

• Varierad undervisning

Hos oss får du arbeta både självständigt och i projektform.

• Fin gemenskap

Både lärare och elever fikar tillsammans varje dag, vilket ger en bra gemenskap.

Mer KLARA Linköping

• Katalog

Ladda enkelt ner KLARAS digitala gymnasiekatalog och ta del av information om våra program och inriktningar.

Lärare hjälper elever med en uppgift
  • Elevhälsa

Din hälsa är viktig! Behöver du komma i kontakt med elevhälsoteamet? Här kan du läsa mer om vårt elevhälsoarbete.

Elever umgås i skolans gemensamma lokaler
  • Kvalitet

Ta del av våra kvalitetsrapporter från skola och huvudman för insyn i vårt arbete med utbildningskvaliteten på våra skolor.

Elever studerar med sina datorer

Våra gymnasieprogram

På Klara Teoretiska Gymnasium erbjuder vi teoretiska gymnasieprogram som gör dig redo för universitet och högskola.

Skog med höga träd