klara_logo

Vi vill vara skolan för dig!

Börjar du gymnasiet i höst men har inte riktigt bestämt dig ännu? På KLARA får du en skola med stor gemenskap och där din utveckling står i fokus. Vi arbetar med FN:s globala mål för hållbar utveckling och efter tre år hos oss är du väl förberedd för vidare studier och en värld full av möjligheter! Hösten 2021 slår vi äntligen upp portarna till en ny centralt belägen gymnasieskola, KLARA Västerås.

Våra program

Vill du börja hos oss?

Vill du söka till vår skola eller byta ditt val av gymnasium? Bara hör av dig till oss på ingrid.ivarson@klaragymnasium.se så hjälper vi dig med din ansökan. Vi vill dessutom tipsa om online-tjänsten ”Snacka med SYV” där du helt kostnadsfritt kan få vägledning av en SYV antingen via chatt, videosamtal eller telefon. Snacka med SYV här

Nyfiken på hur skolan ser ut?

Hösten 2021 öppnar Klara Teoretiska Gymnasium Västerås men redan nu kan du ta en förhandstitt i delar av våra lokaler – du hittar oss på Ingenjör Bååths gata 47.

KLARA Västerås rektor Ingrid

Tillsammans med ett gäng engagerade lärare lovar vi att ta er elever genom gymnasiet väl förberedda för högskolan. Med höga mål och ambitioner kommer vi möta er, ta hand om er och utmana er! Här kommer varje elev synas och göra skillnad. Vill du bli en del av denna familj och gemenskap? Träffa likasinnade vänner? Här finns en unik chans att få en minnesvärd gymnasietid – på riktigt!