Klara Teoretiska Gymnasium

Det här är KLARA Malmö

Rektorn har ordet

På Klara Teoretiska Gymnasium Malmö bryr vi oss om dig, hur du tänker och hur du resonerar kring det som sker i vår omvärld. Vi tror på dig och din förmåga, därför kommer vi att utmana och uppmuntra dig att jobba för att nå din fulla potential, oavsett om du vill bli utmanad att nå längre eller om du behöver extra stöd.

Vi utgår alltid från dig och dina behov. Som elev hos oss kommer du lära dig att ta eget ansvar för dina studier och din utveckling, samtidigt som du får stöd av våra engagerade och kompetenta lärare. För att förbereda dig inför dina studier efter gymnasiet får du lära dig källkritiskt tänkande redan från början. Utöver det kommer vi lära dig hur du skriver vetenskapligt och gör genomtänkta analyser, något som ger dig ett försprång på högskolan.

På KLARA Malmö tycker vi att vår samtid är viktig, därför låter vi våra elever möta verkligheten utanför skolan genom att delta i flera spännande projekt så som klimatrollspel, nordisk språkkonferens och driva företag inom ramen för Ungt Företagande. Vi vill ge dig redskapen du behöver för att utvecklas i livet. Oavsett om du redan nu vet vad du vill göra i livet eller om du är mer osäker hjälper vi dig att utvecklas och nå dina mål.

Johan Bruze
Rektor på Klara Teoretiska Gymnasium Malmö

Pernilla klipper band inför FN-rollspel på KLARA

FN-Rollspel

Varje år får våra elever vara med på vårt FNs klimatrollspel som anordnas tillsammans med de andra KLARA skolorna i Sverige.

Tjej tittar in i kameran och ler med en gul tshirt och amnestyloggan i bakggrunden

Amnestyskola

Tillsammans med Amnesty jobbar vi på KLARA Malmö för att främja mänskliga rättigheter och det finns möjlighet för dig som elev att engagera dig lite extra.

Bildbanner som leder till Amnestys hemsida

elever umgås vid ett bord på skolan

UF MED HÅLLBARHETSFOKUS

Våra elever får möjlighet att starta UF-företag, där vi har fokus på hållbarhet och Ekoentreprenörsskap.