Läs om vår hantering av Covid-19.


Om Gymnasievalet på Klara Teoretiska Gymnasium

Dags att söka till gymnasiet? Vad kul! Här går vi igenom vad du behöver tänka på när du ska söka till gymnasiet, så att dina frågetecken om gymnasieansökan försvinner.

Allt börjar med ett lösenord

När det är dags att göra ditt gymnasieval kommer du få ett lösenord hemskickat i januari. Detta gäller dig som är elev i någon av landets grundskolor. Om du är bokförd i länet men inte går i skolan kan du ringa din hemkommun för att få ett lösenord. Med hjälp av ditt lösenord loggar du in på webben för gymnasieantagning i din kommun för att fylla i dina gymnasieval.

Ansökan kan du göra via: www.skanegy.se och sista dagen för att söka är 15 februari 2021.

Omvalet - ändra i din gymnasieansökan

Ja, det går faktiskt att ändra sin ansökan till gymnasiet från och med mitten av april till mitten av maj ungefär. Du gör då om samma procedur som tidigare och eftersom du redan lämnat in en underskriven ansökan till gymnasiet så är det bara detta sista val som gäller vid den slutgiltiga intagningen. Om du är nöjd med det val du gjorde i februari ska du inte göra något alls. Antagningen kommer att baseras på ditt slutbetyg som du får när du tar din examen från grundskolan. Slutbetyget skickas automatiskt till kommunens antagningskansli.