Hoppa till innehållet

Vår gymnasieskola

Vi på Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra brinner för att du ska få den bästa möjliga utbildningen under dina tre år hos oss. Vi ger dig förutsättningarna att nå dit du vill. Varmt välkommen till oss!

En gymnasium för dig med höga ambitioner

Vi är ett större gymnasium med fokus på det personliga bemötande. Du kommer ha en personlig relation både med rektorn och alla dina lärare. Hos oss läser du tillsammans med likasinnade elever som satsar på skolan. Med en tydlig plan i alla ämnen tränas du på de förmågor som krävs för högre studier.

Bli bättre förbredd
Vi på Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra brinner för att du ska få den bästa möjliga utbildningen under dina tre år hos oss. Vi kommer ge dig goda förutsättningar att nå dit du vill. Våra lärare kommer se till att skapa en personlig relation med just dig och stötta dig men också lita på att du tar eget ansvar för dina studier. Alla våra elever ska ha samma förutsättningar att lyckas, och vi jobbar varje dag på att du ska känna glädje och inspiration hos oss.

Tre elever i en trappa
  • Personlig skola

Du kommer ha en personlig relation både med rektorn och alla dina lärare.

• Studiemotiverade elever

Hos oss läser du tillsammans med likasinnade elever som satsar på skolan.

• Högskoleförberedande

Med tydlig plan i alla ämnen tränas du på de förmågor som krävs för högre studier.

Klimatsmart campus mitt i Stockholm

I augusti 2022 slog vi upp portarna för nya Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra och flyttade till sprillans nya lokaler på Campus Vasastan i Stockholm. Campus Vasastan är ett av Stockholms mest moderna och klimatsmarta gymnasiecampus. Vi har helt egna lokaler och klassrum, men delar gemensamma utrymmen som skolmatsal, elevcafé och takterrass med de andra skolorna.

Elever utanför skolans lokaler

Rektorn har ordet

På KLARA Norra har vi höga förväntningar på våra elever, och på oss själva. Den personliga kontakten är viktig för oss och vi anstränger oss för att lära känna alla våra elever. Hos oss får du kunskaper som du har användning av när du studerar på högskolan eller universitet. Vi vill att du ska kunna ta dig an vad som helst i framtiden, oavsett vilket program du väljer på gymnasiet.

Carolin Lysell
rektor KLARA Stockholm Norra

Personporträtt

• Katalog

Ladda enkelt ner KLARAS digitala gymnasiekatalog och ta del av information om våra program och inriktningar.

Lärare hjälper elever med en uppgift
  • Elevhälsa

Din hälsa är viktig! Behöver du komma i kontakt med elevhälsoteamet? Här kan du läsa mer om vårt elevhälsoarbete.

Elever umgås i skolans gemensamma lokaler
  • Kvalitet

Ta del av våra kvalitetsrapporter från skola och huvudman för insyn i vårt arbete med utbildningskvaliteten på våra skolor.

Elever studerar med sina datorer

Våra gymnasieprogram

På Klara Teoretiska Gymnasium erbjuder vi teoretiska gymnasieprogram som gör dig redo för universitet och högskola.

Skog med höga träd