Man måste satsa för att vinna och nu står jag inför världens häftigaste jobb – att få vara med från början! Rekrytera de bästa lärarna och inreda de fräschaste lokalerna. Som skolledare i grundskolan sen 15 år tillbaka kan jag mitt jobb, men känner att jag behöver vidga mina vyer. Jag är så peppad och ser fram emot denna kreativa utmaning – att skapa bästa skola för din skull! Jag heter Ingrid Ivarson och är KLARA Västerås nya rektor.

Tillsammans med ett gäng engagerade lärare lovar vi att ta er elever genom gymnasiet väl förberedda för högskolan. Med höga mål och ambitioner kommer vi möta er, ta hand om er och utmana er! Här kommer varje elev synas och göra skillnad. Vill du bli en del av denna familj och gemenskap? Träffa likasinnade vänner? Här finns en unik chans att få en minnesvärd gymnasietid – på riktigt! Att starta upp en skola innebär att vi har förmånen att växa tillsammans, lära känna alla elever och skapa en alldeles speciell period i ert liv. De elever som börjar i höst kommer få vara med om något alldeles extra. Ni kommer vara äldst alla år och ni kommer få vara våra ambassadörer för att sprida gemenskapen.

Hållbarhetsfokus i kombination med internationalisering ligger i tiden. Vi vet att ni är engagerade i er omvärld och frågan om hur vi ska ta hand om våra resurser. Ni har insett att detta är den enda vägen framåt. När Corona släpper och skolan landat finns inga begränsningar i vad vi kan åstadkomma tillsammans.

Vill du göra ditt livs resa, både på hemmaplan och kanske ute i världen? Gör den med oss!!

Jag hoppas vi ses,

Ingrid