Elever på utlandsresa till Japan

Snart drar vi till Japan igen!

Äntligen är det snart dags igen för oss att åka till Japan. I Japan går våra elever i japansk skola och bor hemma hos en värdfamilj. Det är viktigt att de får uppleva hur livet är som en helt vanlig tonåring i Japan! Förutom att gå i skola så gör våra elever också en fältstudie inför sitt avslutande gymnasiearbete i åk 3.

För några år sedan var Björn en av de eleverna som var med. Så här beskriver han sin vistelse i Japan:

Vilken nytta har du haft av ditt deltagande?
I mitt gymnasiearbete var chansen att faktiskt kunna prata och fråga de japanska studenterna direkt, för att kunna få den bästa förstahandskälla, superviktig. Förutom skolarbetet så har jag även fått en ny förståelse över hur stressigt elever har det i Japan. Att ha skola från 8 till halv 5 och ibland 6 låter olidligt, samtidigt som de har skola från måndag till lördag. Det
gör mig verkligen tacksam över den skoltid vi har i Sverige.

Vilket är ditt bästa minne från projektet?
Otroligt härligt med alla nya vänner från andra sidan jorden. Min värdfamilj som var otroligt välkomnande och hjälpsam, är definitivt ett av de bästa minnena, om inte det bästa! Själv kan jag nästan ingen japanska vilket var svårt ibland eftersom min värdfamilj kunde ytterst lite engelska, men det funkade väldigt bra iallafall. Det här var en fantastisk möjlighet där jag nu längtar tills jag kan åka dit snart igen!

Se kortfilmen med våra elever

Nyheter

Se alla nyheter