Länkar till livesändning finns nedan!

9 juni är det dags för våra fantastiska studenter att ta nästa kliv ut i livet!

Årets studentfirande kommer att genomföras i ett alternativt och omtänksamt format på grund av den pågående pandemin.

Vi följer naturligtvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer och riktlinjer, och på grund av det rådande läget med coronapandemin så är det därför inte möjligt att genomföra ett traditionellt studentfirande med ett traditionellt utspring. Men utspring kommer det att bli. Ett utspring som gör det möjligt för ännu fler anhöriga att delta, via vår livesändning. Utspringet kommer att ske på vår uteplats som utomstående inte har tillträde till så vi kan försäkra oss om att inte orsaka någon folksamling.

Från strax före kl. 13.00 kommer alla som har tillgång till internet att kunna följa våra studenter och fira tillsammans med dem, på distans.  Vi kommer fördela utspringet på tre olika tider för de tre olika klasserna, kl. 13.00, kl. 13.20 och kl. 13.40.

NA18 kl. 13.00
EK18 kl. 13.20
SA18 kl. 13.40

Klicka på länk nedan för vår livesändning som startar kl. 12.45 9 juni

Vårdnadshavare och anhöriga har ett särskilt ansvar!

Utspringet genomförs klassvis och sänds live för att ni skall kunna delta vid utspringet. Länken till livesändning kommer finnas på skolans hemsida klaragymnasium.se/sundsvall. Det är inte tillåtet för er att komma till skolan under studentdagen. Vi uppmanar er också att inte hämta upp era barn utanför skolan efter studenten. För att sprida ut er som skall hämta upp era barn efter utspringet så kommer klasserna att lämna skolan via olika utgångar och gå i olika riktningar. Skall ni hämta era barn någonstans längs vägen så uppmanar vi er att endast vara två personer samt att sprida ut er längs hela den väg som eleverna kommer att gå för att lämna skolan. Mentorerna kommer att följa klasserna för att visa den väg de skall gå.

För att skapa ett studentfirande på ett säkert sätt, med visad omtanke för varandra, är det viktigt att vi alla hjälps åt och tar ansvar. Håll avstånd, skapa inte folksamlingar och följ skolans instruktioner. Tillsammans bidrar vi till att det blir en fin dag som vi alla kan minnas med glädje.

Med det så hoppas vi att ALLA som kan deltar i vårt livesända studentutspring för att fira studenten med årets fantastiska studenter på Klara teoretiska gymnasium!!

Elever med symtom – även milda – måste stanna hemma för att skydda utsatta och andra från att bli smittade. Vi kommer att ordna mat till dig och se till att du kan delta genom hela studentfirandet hemma via Google Meet,

Allmänna råd

• Om du känner dig sjuk – även vid milda förkylningssymptom – ska du stanna hemma
  • Tillhör du en riskgrupp och har ännu inte fått vaccin bör du inte hämta din student