Information till våra elever och deras vårdnadshavare!

Idag har Sveriges regering och Folkhälsomyndigheten rekommenderat att alla gymnasieskolor går över till distansundervisning för att begränsa smittspridningen av coronaviruset (covid-19). Vi följer denna rekommendation och kommer från och med i morgon bitti (onsdag 18 mars) att upphöra med undervisning i skolans lokaler och starta undervisning på distans.

Vi kommer från och med torsdag bedriva undervisning via distansundervisning. Alla lektioner under onsdagen kommer att ställas in för er och oss att förbereda oss på distansundervisningen. Det är viktigt att du som elev tar med dig ditt skolmaterial, inklusive dator och skolböcker, hem idag. Du som elev kan under dagen idag och morgondagen (onsdag) komma till skolan för att hämta det material du behöver.

Med detta så vill jag också passa på att meddela att vi är väl förberedda för denna distansundervisning.

Följande kommer att gälla för er från och med torsdag:

• Schemat följs som vanligt gällande ämne och tider.
• Distansundervisning sker via plattformen Google Meet som ni har tillgång till via er Google Drive på er Chromebook.
• Länk till rätt Google Meet (digital lektion) kommer att finnas i ert Google Classroom i det ämnet.
• Digitala lektioner kan komma att spelas in, ni som elev kan själv välja att stänga av kamera och mikrofon i Google Meet. Ni kommer vid varje tillfälle informeras om lektionen kommer att spelas in.
• Google Meet har en chatfunktion där ni kan ställa frågor eller ”räcka upp handen” för att ställa frågor live. Då måste mikrofon slås på.
• Närvaro tas vid lektionsstart och närvaro registreras i ScS med ”deltagit i undervisning på distans”. Den närvaron liknas med vanlig närvaro på skolan.
• Skulle lektion inte kunna genomföras ifall lärare är sjuk kan lektion komma att ställas in.

Inlämningsuppgifter, muntliga redovisningar och prov kommer att ske, men kanske med reviderad plan. Dessa kan utan större problem göras via Google Classroom, inspelade redovisningar som lämnas in i Google Classroom samt Digiexam. Plattformar som ni redan är bekanta med.

Har ni några frågor eller funderingar så tveka inte att höra av er till mig! Jag svarar på frågor så snart jag kan!

Jag hoppas också att ni har förståelse att vissa gupp och hinder kan stötas på under uppstarten nu av era digitala lektioner så jag ber er ha tålamod och följa de instruktioner som era lärare, mentorer eller jag skickar ut till er. Inloggning på Classroom och SchoolSoft skall göras varje dag för att inte missa viktig information!

Skolans medarbetare kommer under en tid att fortsätta att arbeta i skolans lokaler, för att säkerställa att distansundervisningen fungerar.

Det kan komma mer information under dagen, vi ber dig om att hålla noggrann koll på våra nyheter här på SchoolSoft.

Med vänlig hälsning,
Linda Fisher,