Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Intervju med Julia Gilliusson

Julia Gilliusson är elev på Klara Teoretiska Gymnasium i Sundsvall. Hon deltog i ett välgörenhetsprojekt i Uganda där hon även gjorde fältstudier inför sitt gymnasiearbete.

Vilken nytta har du haft av ditt deltagande?

Denna resa var en otrolig möjlighet som jag är så tacksam över att jag fick uppleva. Den inblick jag fick av en helt ny och främmande kultur är något jag tror kommer vara till stor nytta för mig i framtiden, speciellt då jag funderar på att studera utomlands. Resan till Uganda var även en stor och del i min personliga utveckling.

Vilket är ditt bästa minne från projektet?

Mitt bästa minne från resan är svårt att välja. Hela resan är full med underbara minnen. Men det bästa var nog då vi fick möjligheten att göra hembesök. Jag besökte en tjej som bodde i Kampala. Tillsammans med familjen bakade vi bananpannkakor som vi friterade utomhus i deras kök. Detta besök gav otroligt mycket där vi fick en stor inblick i kulturen, samt hur en vanlig familj i Uganda kan bo. Alla människor vi träffade visade öppenheten och var mycket välkomnande vilket är något som alltid kommer att sitta kvar.