Hoppa till innehållet
Provrör med olika vätskor i

Högskoleförberedande

Vårt samhälle utvecklas och förändras i ett rasande tempo och arbetsmarknaden skriker efter nya medarbetare med spetskompetens och högskoleutbildning. Vad är ditt mål? Siktar du på att ta dig och dina studier till en högre nivå efter gymnasiet? Då är KLARA rätt val för dig.

En försmak av universitetet

Vi ger dig den bästa förberedelsen inför högskola och universitet. Vi jobbar med en röd tråd för att brygga över från gymnasiet till dina universitetsstudier. Efter tre år hos oss skall du känna dig väl förberedd för vidare studier, genom att lära dig de arbetssätt som används vid högre studier, men också genom den erfarenhet du får genom våra nationella och internationella projekt.

Studieteknik
På vår gymnasieskola har vi ett inkluderande arbetssätt där du är med och bidrar till hur vi jobbar på skolan och kan välja t.ex. examinationssätt. Vi jobbar med tydlig återkoppling för att du skall utvecklas så långt som möjligt. Genom att vi hjälper dig att utveckla din studieteknik blir du bättre förberedd för vidare studier. Vi samarbetar med högskolor och universitet runt om i landet, vilket ger dig en försmak av akademiska studier och en inblick i högskolans värld redan på gymnasiet. Hos oss jobbar du med vår unika lärandelogg för ett hållbart lärande, där fokus ligger på att utveckla din studieteknik för att vara väl förberedd för kommande studier.

Vetenskapligt skrivande
Du kommer att få lära dig vetenskapligt skrivande, olika former av argumentationsteknik och när det är dags för gymnasiearbetet i årskurs tre har vi ett arbetssätt som liknar det du kommer att möta på universitetet.

Elever i ett klassrum

Våra gymnasieprogram

På Klara Teoretiska Gymnasium erbjuder vi teoretiska gymnasieprogram som ger dig bästa förberedelsen för universitet och högskola.