Hoppa till innehållet
Skog med höga träd

Hållbarhet för framtiden

Vi vet att världen behöver engagerade och medvetna människor som kan och vill göra skillnad. Vi behöver fokusera på en hållbar värld för alla. Vår tids stora utmaning handlar om att göra hållbara val som på sikt gör stor skillnad, så att vår värld kan leva vidare.

Gör ett klimatsmart gymnasieval

På KLARA ger vi dig verktygen som du behöver för att kunna leva ett klimatsmart och hållbart liv som gör skillnad i ett större perspektiv – oavsett vilket program du väljer. Våra nationella och internationella sociala projekt har tydlig koppling till FN:s globala mål för hållbar utveckling.

Det är den gröna tråden som löper genom skolsalar, via lärarrum och hela vägen in i skolmatsalen – där matsedeln inte bara berättar vad som serveras utan också hur stort klimatavtryck skollunchen har. För att du ska kunna göra medvetna val, varje dag.

Elever utanför skolans lokaler

FN:s globala mål genomsyras i undervisningen

På KLARA är vi aktiva i hållbarhetsfrågor genom att göra medvetna, hållbara och klimatsmarta val. Samtidigt som vi fokuserar mycket på studieteknik och ditt hållbara lärande så vill vi skapa engagemang där du som elev får vara med att göra vår värld lite bättre och snällare att leva i.

FN:s globala mål och de mänskliga rättigheterna är hjärtefrågor hos oss som vävs in hela vår verksamhet, allt från undervisning till gemensamma aktiviteter för hela skolan! I samtliga program, i olika kurser, jobbar vi med lokala företag och organisationer för att öka förståelsen och engagemanget kring världens framtida utmaningar och hur vi kan vara med och bidra till en bättre och snällare värld att leva i.

Lärare undervisar framme vid tavlan i ett klassrum.

Tillsammans gör vi skillnad

Certifierad FN-skola
Vi är en certifierad FN-skola med fokus på globala frågor och mänskliga rättigheter. Som certifierad FN-skola samarbetar vi med FN-förbundet och våra elever får en inblick i hur vi tillsammans kan jobba för att lösa de utmaningar och konflikter som finns i världen. Vi har en engagerad FN-elevförening som aktivt bidrar till våra elevers arbete och engagemang för internationella frågor kopplade till de mänskliga rättigheterna.

Aktiviteter och temadagar
Varje år genomför vi olika aktiviteter för hela skolan kopplat till mänskliga rättigheter och hållbarhetsfrågor. Under FN-dagen väljer eleverna att jobba med lokala, nationella eller internationella organisationer för att hjälpa människor som allra mest behöver det. På internationella dagen för mänskliga rättigheter så har vi gemensamma roliga och utmanande aktiviteter för att stärka vår förståelse för vår omvärld och hur vi kan bidra för att göra skillnad. I anknytning till våra aktiviteter så delar vi ut stipendier, har galakväll och bygger gemenskap.

FN-flagga i närbild under ett FN-rollspel

Våra gymnasieprogram

På Klara Teoretiska Gymnasium erbjuder vi teoretiska gymnasieprogram som ger dig bästa förberedelsen för universitet och högskola.

Skog med höga träd