×
 

Hoppa till innehållet
Jordglob där man ser Europa och en bit av Ryssland

Globalt fokus

Din gymnasietid färgas av din omvärld, det är både spännande och utmanande tider. Det händer mycket i världen nu och vårt samhälle blir mer internationaliserat för varje dag som går. För att ge dig de bästa förutsättningarna för framtiden har vi på KLARA ett globalt perspektiv och knyter FN:s globala mål direkt till undervisningen.

Gränslösa möjligheter med globalt perspektiv

Hos oss är omvärlden aldrig långt borta. Vi har en stark internationell prägel som gör att elever kommer i kontakt med kulturer och samhällen från världens alla hörn. Vi vill att du som elev ska förstå den värld vi lever i och vara med och bidra till att vår värld blir en bättre och snällare plats att leva i. Därför satsar vi mycket på utbyten och samarbeten med exempelvis skolor i andra länder. Det ger dig nya perspektiv och det får dig att utvecklas och växa även som människa.

Studieresor i Europa
Alla våra elever får möjligheten att kostnadsfritt åka utomlands för att knyta internationella kontakter. För vi tror att det bästa sättet för dig som elev att förstå och lära dig hur världen fungerar – är att uppleva det. Som elev får du exempelvis åka på en studieresa till ett europeiskt land. Vi åker med hela klassen under åk 2. Antingen åker du med klassen till Spanien, Portugal eller Italien.

Projektresor till övriga världen
Alla elever får möjlighet att genomföra en fältstudie inför sitt gymnasiearbete genom ett internationellt projekt på plats i t.ex. Uganda, Tanzania eller Japan. I Uganda samarbetar vi också med en organisation, dit vi åker tillsammans med elever varje år för välgörenhetsarbete och för att öka förståelsen för behovet i ett land som Uganda. Vi har ett nära samarbete med två skolor i Japan där våra elever kan välja att studera allt från två veckor till ett helt år som utbytesstudent, allt för att uppleva kulturen och hur det är att vara elev och växa upp i Japan.

Elever umgås i skolans gemensamma lokaler

FN-rollspel

Vår utbildning genomsyras av de globala målen – vi vill att du ska ut i världen och göra skillnad när du avslutat din utbildning. Under årskurs två kommer du, tillsammans med andra elever på KLARA, att få delta i ett FN-rollspel där dina globala perspektiv utmanas.

Våra gymnasieprogram

På Klara Teoretiska Gymnasium erbjuder vi teoretiska gymnasieprogram som ger dig bästa förberedelsen för universitet och högskola.