klara_logo

KLARA Sundsvall - ett gymnasium för dig med sikte på framtiden

Fokus på studier

På Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall får du en utbildning som utvecklar, engagerar och förbereder dig för vidare studier. Du är själv med och påverkar din utbildning så att du får ut mesta möjliga av din gymnasietid.  På vår gymnasieskola har vi ett inkluderande arbetssätt där du är med och bidrar till hur vi jobbar på skolan och kan välja t.ex. examinationssätt. Vi jobbar med tydlig feedback för att du skall utvecklas så långt som möjligt. Vår styrka ligger i personalens engagemang och hur vi skapar trygghet och gemenskap via olika aktiviteter.

Hos oss får du den bästa förberedelsen inför universitets- och högskolestudier. Både genom att lära dig det arbetssätt som används vid högre studier, men också genom den erfarenhet du får genom våra internationella projekt.

 

Internationella projekt

Hos oss är omvärlden aldrig långt borta. Vi har en stark internationell prägel som gör att elever kommer i kontakt med kulturer och samhällen från världens alla hörn. Vi vill att våra elever skall förstå den värld vi lever i och vara med och bidra till att vår värld blir en bättre och snällare plats att leva i. Därför satsar vi mycket på utbyten och samarbeten med skolor och organisationer i andra länder. Det ger eleverna nya perspektiv och det får dem att utvecklas och växa även som människor. Vi utvecklar hela tiden nya internationella projekt för att du som elev skall få möjlighet till nya perspektiv och förstå den värld vi lever i.

Vi har ett nära samarbete med två skolor i Tokyo, Japan där våra elever går i skola under två veckor för att uppleva kultur och hur det är att vara elev i Japan. Vi samarbetar med en organisation i Uganda, dit vi åker tillsammans med elever varje år för välgörenhetsarbete och för att öka förståelsen för behovet i ett land som Uganda. Vi har även projekt i Spanien, Frankrike och Tanzania samt nya projekt på gång i Irland, Belgien, Danmark, Finland och Färöarna.

 

Gemenskap

Vårt koncept är ganska enkelt: kvalitet rakt igenom och kunskap genom glädje och gemenskap. Vi vet att trivsel och trygghet är en förutsättning för livslångt lärande. Vi lägger därför stor vikt vid roliga aktiviteter under året för att skapa trygghet och gemenskap. Här får du en personlig skola med öppet klimat och god sammanhållning. Hos oss blir alla sedda och respekterade och det är lätt att skaffa kompisar.

Årskurs 1 startar alltid läsåret med en kick-off med övernattning för att de ska lära känna varandra och sina lärare väl. Programdagar arrangeras varje termin där alla elever inom samma program träffas för en gemensam aktivitet. Detta skapar sammanhållning mellan årskurserna. Kultävlingen är en klasstävling som pågår under dina tre år på skolan. Den vinnande klassen får springa ut först på studenten. Utöver detta firar skolan gemensamma traditioner såsom Halloween, Pink, Yellow and Blue day, påskäggsjakt, KLARA festival, Nobelmiddag mm.

 

Läs mer om KLARA Sundsvall

Nyheter

2021-07-08

Har du blivit antagen till gymnasiet?

Läs mer

2021-05-28

Nu är det dags att fira årets STUDENTER!

Länkar till livesändning finns nedan! 9 juni är det dags för våra fantastiska studenter att ta nästa kliv ut i...

Läs mer

2021-04-21

Häng med Cleo på en dag på Ekonomiprogrammet

Följ även Amanda som läser samhällsvetenskapsprogrammet eller Sofie på naturvetenskapsprogrammet HÄR!

Läs mer
Se alla nyheter

Gymnasieprogram

Här nedan ser du vilka gymnasieprogram vi erbjuder på skolan.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att få inbjudningar till våra öppna hus.  Har du frågor om skolan, ditt gymnasieval, eller vill börja hos oss? Tveka inte att höra av dig på: sundsvall@klaragymnasium.se

Välj vilka program du är intresserad av
När börjar du gymnasiet?

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER

När du skickar in en intresseanmälan, anmäler dig till en prova på dag, bokar rådgivning eller studievägledning eller vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser om våra skolor, behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din adress, din e-postadress, ditt telefonnummer, program och årskurs. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i ett IT-system som används av alla bolag inom AcadeMedia-koncernen.

 

De personuppgifter som vi samlar in används för att vi ska kunna uppfylla våra åtaganden mot dig. Genom att lämna ditt samtycke, godkänner du att vi använder dina personuppgifter för följande ändamål:

 

Skicka dina kontaktuppgifter vidare till de skolor du visat intresse för
Fullgöra våra avtalsenliga och lagenliga förpliktelser
Tillhandahålla dig marknadsföring eller andra meddelanden och påminnelser

 

Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter. Det innebär även att vi lagrar din IP-adress som du lämnat ditt samtycke till. Läs mer om hur vi behandlar cookies här.

 

Vi kan komma att lämna ut dina personuppgifter till dotterbolag inom koncernen i syfte att kommunicera med dig om så är nödvändigt för att fullgöra våra förpliktelser gentemot dig och i övrigt fullgöra våra skyldigheter. Vi kan komma att lämna ut nödvändig information till myndigheter såsom polisen, skatteverket eller andra myndigheter som vi enligt lag måste lämna ut information till. Vi kommer aldrig att utlämna dina personuppgifter till tredje part som inte är behörig att ta del av dina personuppgifter.

 

Huvudmannen är personuppgiftsansvarig på den skola du går på. De huvudmän som omfattas är: AcadeMedia Eductus AB, AcadeMedia Fria Grundskolor AB, Coaching och utveckling i Sverige AB, Didaktus Skolor AB, Didaktus Utbildningar AB, Drottning Blankas Gymnasieskola AB, EC-Utbildning AB, Framtidsgymnasiet i Göteborg AB, Framtidsgymnasiet i Sverige AB, Framtidsgymnasiet Öst AB, Hagströmska Gymnasiet AB, Hermods AB, Hermods Gymnasium AB, IT Gymnasiet Sverige AB, Klaragymnasium AB, Komptensutvecklingsinstitutet Sverige AB, Ljud & Bildskolan LBS AB, Mikael Elias Gymnasium AB, Movant AB, Nordens Teknikerinstitut AB, NTI-skolan AB, Nya Designgymnasiet i Nacka AB, Plusgymnasiet AB, Plushögskolan AB, Praktiska i Sverige AB, Procivitas Privata Gymnasium AB, Primaskolan AB, Pysslingen Förskolor och Skolor AB, Rytmus AB, Sjölins Gymnasium AB, Sälj- och marknadshögskolan i Sverige AB, TGA Utbildning AB, Utbildningsborgen i Örebro AB, Vittraskolorna AB. Samtliga huvudmän för våra grundskolor och våra vuxenutbildningar har sitt säte på Adolf Fredriks kyrkogata 2, 101 24 Stockholm. Huvudmännen för våra gymnasieskolor har sitt säte på Lilla Bommen 4 A, 411 04 Göteborg.

 

Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Du har rätt att kontakta oss för att få ut information om vilka uppgifter vi behandlar om dig, samt för att begära rättelse eller om du vill att vi raderar uppgifterna. Uppgifterna lagras i ett år efter att ansökningsperioden är över för den sökta utbildningen. Vi använder oss av automatiserat individuellt beslutsfattande och profilering när vi skickar ut marknadsföring och annan information till dig, baserat på vilka program och skolor du sökt.

 

Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. På sidan trygg.academedia.se kan du läsa mer information om vad, hur och för vilka ändamål vi behandlar personuppgifter och din rätt att få tillgång till dina personuppgifter. Du hittar hela vår policy här. Vill du komma i kontakt med våra dataskyddsombud gör du det enklast här.


Digitalt öppet hus

På digitalt öppet hus-sidan har vi samlat information om vår skola, så att du kan lära känna oss bättre. Vi hoppas att detta ska ge dig en klarare bild av vilka vi är och göra ditt gymnasieval lite lättare.