klara_logo

Byta till KLARA

Vi är jätteglada att så många elever vill gå på KLARA Norra och KLARA Västra!

Det är många som mailar eller ringer och frågar om plats. Just nu är det fullt i våra klasser. Om du vill ställa dig på intresselistan så kan du fylla i formuläret här nedan så tar vi kontakt med dig om vi får möjlighet att erbjuda en plats.

Info för dig som går i åk 2 eller 3

Om du vill byta i årskurs två eller senare så är det viktigt att det inte blir för stora skillnader mellan nuvarande studieplan och vad eleverna hos oss läser.

Om det blir en plats ledig utgår vi inte enbart utifrån var på intresselistan eleven befinner sig, utan tar hänsyn till hur väl studieplanerna stämmer överens så det blir ett så bra byte som möjligt för eleven. Det är därför svårt att säga hur stor möjlighet det är att bli antagen.

Besök gärna bytagymnasium.se för tips om hur ett byte går till, där kan du även se lediga platser och få hjälp.

Vill du byta till oss? Lämna en intresseanmälan så kontaktar vi dig om det finns en möjlighet till byte. Gäller åk 1-3.