Mikael Elias blir Klara

Hösten 2018 byter Mikael Elias Teoretiska Gymnasium namn till Klara Teoretiska Gymnasium. Rent praktiskt innebär detta inga stora förändringar för elever och lärare på skolan.

Förändringen är en del i en större sammanslagning som förutom Mikael Elias fyra skolor i Göteborg, Sollentuna, Stockholm och Sundsvall även inkluderar Hermods Gymnasiums två skolor i Malmö och Stockholm. Totalt kommer vi bli tio skolor inom Klara Teoretiska Gymnasium, från Sundsvall i norr till Malmö i söder.

Vårt mål är att få dig att växa, både kunskapsmässigt och som människa. Vi fokuserar på kontinuerlig uppföljning så att du vet hur du ligger till i skolarbetet, men framförallt vad du kan utveckla och förbättra.

På vår skola går runt 350 elever och vi finns i trevliga lokaler i Stadshagen på Kungsholmen. Alla våra program är högskoleförberedande och vi strävar efter att arbeta verklighetsnära. Det innebär att vi vill förbereda dig inför livet efter skolan på bästa sätt genom att koppla det du läser i kurserna till verkligheten och förbereda dig för vidare studier.

Läs mer om Klara Stockholm Västra

Gymnasieprogram

Här nedan ser du vilka gymnasieprogram vi erbjuder på skolan.

Fyll i vår intresseanmälan och få inbjudningar till våra öppna hus.

Öppet hus

Att besöka en skola på öppet hus är det bästa sättet att ta reda på om du kommer trivas.

Se alla nyheter