Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.


Våra gymnasieprogram

Hos oss på Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Södra kan du välja mellan fyra gymnasieprogram med totalt fem olika inriktningar.

Ekonomiprogrammet med inriktning Juridik ger dig kunskap i det svenska rättssystemet.

Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap är en bred utbildning som ger dig fördjupade kunskaper i matematik och naturvetenskap. Du får även full behörighet till högre studier inom medicin, naturvetenskap och teknik.

Om du är intresserad av teknik samt dess utveckling och roll i samhället är Teknikprogrammet med inriktning Teknikvetenskap valet för dig. Det finns också möjlighet att fördjupa dina kunskaper i speldesign och lära dig hur spelproduktioner går till på inriktningen Informations- och medieteknik med fördjupning Speldesign.

För dig som är intresserad av spelutveckling och vill vara förberedd för både allmänna och tekniska högskoleutbildningar finns Teknikprogrammet med inriktning Informations- och medieteknik.

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Beteendevetenskap riktar sig till dig som vill studera hur människan fungerar som individ och i grupp.