klara_logo

Våra gymnasieprogram

Hos oss på Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Södra kan du välja mellan fyra gymnasieprogram med totalt fem olika inriktningar.

Ekonomiprogrammet med inriktning Juridik ger dig kunskap i det svenska rättssystemet.

Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap är en bred utbildning som ger dig fördjupade kunskaper i matematik och naturvetenskap. Du får även full behörighet till högre studier inom medicin, naturvetenskap och teknik.

Om du är intresserad av teknik samt dess utveckling och roll i samhället är Teknikprogrammet med inriktning Teknikvetenskap valet för dig. Det finns också möjlighet att fördjupa dina kunskaper i speldesign och lära dig hur spelproduktioner går till på inriktningen Informations- och medieteknik med fördjupning Speldesign.

För dig som är intresserad av spelutveckling och vill vara förberedd för både allmänna och tekniska högskoleutbildningar finns Teknikprogrammet med inriktning Informations- och medieteknik.

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Beteendevetenskap riktar sig till dig som vill studera hur människan fungerar som individ och i grupp.