Studenter håller upp studentmössor.

Studenten 2023

Studenten närmar sig med stormsteg! Studentdagen är i år fredagen den 9 juni.

Klasserna samlas i mentorsklassrummet tillsammans med sin mentor kl 10.00. Mentor håller tal , eleverna kan skriva i studentmössorna och har en sista trevlig stund med varandra.

På KLARA Södra har vi traditionen att alla blivande studenter, all personal och rektorer äter en gemensam lunch  innan utspring. I år hålls studentlunchen kl 11.00-12.45 i matsalen på Campus, på studentdagen.

Kl 13.00 springer studenterna ut klassvis. Utspringet sker genom vår huvudentré och eleverna springer ner mot kajen. Vi har spärrat av gatan så att de får plats att springa ner, ta därför inte med bilen då parkeringsplatser är svårt att hitta intill skolan.

Efter utspringet kommer de flesta åka flak. Först när eleverna har åkt flak i några timmar kommer de att ansluta till släkt och vänner på ev. mottagning.

Vi vill passa på att tacka er för att vi har fått ha era fina ungdomar hos oss i tre år. Vi ser fram emot en härlig studentdag och det ska bli så roligt att tacka av våra studenter och se dem springa ut mot nya mål.

Hör gärna av er om ni har frågor.

Se alla nyheter