klara_logo

Vi ger dig möjligheter och utmaningar

KLARA Östra är gymnasieskolan med fokus på dig och dina mål. Vår trivsamma skola ligger centralt på Gärdet med närhet till tunnelbanan. Vi är en skola med bra gemenskap där alla känner varandra, vilket ger en skön stämning på skolan. Alla elever ska ha samma förutsättning för att lyckas och vi jobbar varje dag med att du ska känna glädje och inspiration hos oss.

Vi tror på att du kan lära för att överträffa dina mål och utvecklas som person. Oavsett om du redan nu vet vad du vill göra efter studenten eller inte, hjälper vi dig att utvecklas och sätter ribban precis där du vill ha den. Därför ser vi till att du får tydliga strukturer i dina studier och alltid närhet till dina lärare, mentorer och andra duktiga pedagoger som finns där för att motivera dig.

Vi har ett gemensamt fokus på globala frågor, internationella relationer och skolutbyten. Vi förbereder dig också för att verka och leva i ett hållbart globalt och lokalt samhälle, med socialt ansvar och omtanke om varandra. På KLARA Östra vill vi ge dig en spännande, rolig och framförallt en lärorik gymnasietid.

Välkommen till oss på KLARA Östra!

Rektorn har ordet

På KLARA Östra kommer du att bli utmanad att förverkliga dina drömmar, men inte innan vi gett dig rätt förutsättningar. Det är först när du är trygg i dig själv och i skolan som du har möjlighet att växa – vi hjälper dig att nå dit.

En viktig del av din utbildning hos oss är att du ska vara förberedd inför vidare studier. Därför kommer du få testa på de arbetssätt man har på högskolor och universitet, gå på studiebesök på högskolor och på gästföreläsningar här på skolan.

Oliver Ylvenius, rektor KLARA Östra