Hoppa till innehållet

Vår gymnasieskola på Gärdet i Stockholm

KLARA Stockholm Östra är gymnasieskolan med fokus på dig och dina mål. Vår trivsamma skola ligger centralt på Gärdet med närhet till tunnelbanan. Vi är en gymnasieskola med bra gemenskap där alla känner varandra, vilket ger en skön stämning på skolan.

Din resa börjar här

Hos oss ska alla elever ha samma förutsättningar för att lyckas och vi jobbar varje dag med att du ska känna glädje och inspiration.

Bli bättre förberedd
Vi tror på att du kan lära för att överträffa dina mål och utvecklas som person. Oavsett om du redan nu vet vad du vill göra efter studenten eller inte, hjälper vi dig att utvecklas och sätter ribban precis där du vill ha den. Därför ser vi till att du får tydliga strukturer i dina studier och alltid närhet till dina lärare, mentorer och andra duktiga pedagoger som finns där för att motivera dig.

Vi rustar dig för framtiden
Vi har ett gemensamt fokus på globala frågor, internationella relationer och skolutbyten. Vi förbereder dig också för att verka och leva i ett hållbart globalt och lokalt samhälle, med socialt ansvar och omtanke om varandra. På Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra vill vi ge dig en spännande, rolig och framförallt en lärorik gymnasietid.

Elever utanför skolans lokaler
  • Löpande feedback

Vi har en öppen dialog och ger kontinuerlig feedback till våra elever.

• Centralt läge

Vår gymnasieskola ligger centralt vilket gör det enkelt att pendla till skolan.

• Kunniga lärare

Våra gymnasielärarelärare kan sitt ämne och hjälper dig nå dina mål.

Vanliga frågor

• Det är en modern kvalitetsskola i Stockholms innerstad. Hit söker du som tar din utbildning på allvar och som uppskattar en skola med bra lärare, stark gemenskap och en inspirerande miljö.

• Det går ca 550elever på skolan och ca 30 elever i varje klass.

• De flesta lektioner startar mellan 8.30 och 9.00 och skoldagen är slut mellan 14 och 16. Men det kan såklart variera beroende på vilka kurser man läser.

• På Klara gymnasium Stockholm Östra finns dessa program: – Ekonomiprogrammet – Naturvetenskapsprogrammet – Samhällsvetenskapsprogrammet. Du kan läsa mer om alla programmen här.

Rektorn har ordet

På Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra kommer du att bli utmanad att förverkliga dina drömmar, men inte innan vi gett dig rätt förutsättningar. En viktig del av din utbildning hos oss är att du ska vara förberedd inför vidare studier. Det är först när du är trygg i dig själv och i gymnasiet som du har möjlighet att växa – vi hjälper dig att nå dit.

Oliver Ylvenius
rektor, KLARA Stockholm Östra

Personporträtt

Ta en rundtur i KLARA Östras lokaler

Är du nyfiken på hur våra lokaler ser ut? I 3D-turen kan du navigera dig runt om i skolan och bekanta dig med klassrum, korridorer och andra gemensamma ytor.

Mer om KLARA Östra

• Katalog

Ladda enkelt ner KLARAS digitala gymnasiekatalog och ta del av information om våra program och inriktningar.

Lärare hjälper elever med en uppgift
  • Elevhälsa

Din hälsa är viktig! Behöver du komma i kontakt med elevhälsoteamet? Här kan du läsa mer om vårt elevhälsoarbete.

Elever umgås i skolans gemensamma lokaler
  • Kvalitet

Ta del av våra kvalitetsrapporter från skola och huvudman för insyn i vårt arbete med utbildningskvaliteten på våra skolor.

Elever studerar med sina datorer

Våra gymnasieprogram

På Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Östra erbjuder vi teoretiska gymnasieprogram som gör dig redo för universitet och högskola.

Skog med höga träd