Hoppa till innehållet
Provrör med olika vätskor i

Högskoleförberedande

Vårt samhälle utvecklas och förändras i ett rasande tempo och arbetsmarknaden skriker efter nya medarbetare med spetskompetens och högskoleutbildning. Vad är ditt mål? Siktar du på att ta dig och dina studier till en högre nivå efter gymnasiet? Då är KLARA rätt val för dig.

En försmak av universitetet

Studieteknik
Som elev på Klara Östra kommer du att ha en mentor som hjälper dig att utveckla förmågor i studieteknik, och dessa förmågor förbereder dig för studier i gymnasiet samt inför högre studier efter gymnasiet. Vi har nära samarbeten med högskolor och universitet runt om i landet, vilket ger dig en försmak av akademiska studier och en inblick i högskolans värld redan på gymnasiet.

Vetenskapligt skrivande
Du kommer att få lära dig vetenskapligt skrivande, olika former av argumentationsteknik och när det är dags för gymnasiearbetet i årskurs tre har vi ett arbetssätt som liknar det du kommer att möta på universitetet. I årskurs två får du även möjlighet att skriva ett så kallat “mini-gymnasiearbete”, vilket kommer att stärka dina förmågor i vetenskapligt skrivande inför årskurs tre.

Samarbeten med universitet
Som ett högskoleförberedande gymnasium ser vi på Klara Östra vikten av ett nära samarbete med olika närliggande universitet och högskolor. Vi har haft besök på skolan av Polishögskolan, Stockholms universitet, Kungliga Tekniska Högskolan och Södertörns högskola bland annat.

Inspiration till högre studier
För att inspirera elever att söka sig vidare till högre studier har vi även ett nära samarbete med det sociala företaget “MyDreamNow” som stöttar elever i att vidga sina vyer inför arbetslivet. Vi har bland annat utifrån samarbetet haft besök av domare och jurister från Södertörns tingsrätt och elever har även fått besöka en rättegång i Södertörns tingsrätt.

Lärare hjälper elever med en uppgift

Våra gymnasieprogram

På Klara Teoretiska Gymnasium erbjuder vi teoretiska gymnasieprogram som ger dig bästa förberedelsen för universitet och högskola.