Hoppa till innehållet
Skog med höga träd

Hållbarhet för framtiden

Vår tids stora utmaning handlar om att göra hållbara val som kan göra att vår värld kan leva vidare. På KLARA är vi aktiva i hållbarhetsfrågor, vi vill att du som elev ska få chansen att växa som individ och bli medveten om hur du tillsammans med andra kan bidra till att göra världen lite bättre samt lite mer hållbar.

Gör ett klimatsmart gymnasieval

På KLARA ger vi dig verktygen som du behöver för att kunna leva ett klimatsmart och hållbart liv som gör skillnad i ett större perspektiv – oavsett vilket program du väljer. Våra nationella och internationella sociala projekt har tydlig koppling till FN:s globala mål för hållbar utveckling.

Det är den gröna tråden som löper genom skolsalar, via lärarrum och hela vägen in i skolmatsalen – där matsedeln inte bara berättar vad som serveras utan också hur stort klimatavtryck skollunchen har. För att du ska kunna göra medvetna val, varje dag.

Lärare undervisar framme vid tavlan i ett klassrum.

En värld full av möjligheter

Du som elev kommer lära dig att ta ansvar och bidra till en bättre värld genom kunskaper inom de tre dimensionerna av hållbarhet: det sociala, miljön och ekonomin. Våra nationella och internationella sociala projekt har tydlig koppling till FN:s globala mål för hållbar utveckling.

FNs globala mål genomsyras i undervisningen
Vi är aktiva i hållbarhetsfrågor genom att göra medvetna, hållbara och klimatsmarta val. FN:s globala mål och hjärtefrågor vävs in i all vår undervisning!

Lokala och centrala FN-rollspel
Vi arrangerar årligen ett lokalt och centralt FN klimatrollspel för att öka medvetenheten för klimatfrågor hos våra elever. Genom ämnesöverskridande arbete i kurserna samhällskunskap och internationella relationer får våra elever djupdyka i klimatavtal och analysera olika länders ställning till klimatfrågor. I det centrala rollspelet möts elever från alla KLARA-skolor i en förhandling där målet är att tillsammans utforma ett nytt klimatavtal.

Lunchmeny med CO2
Genom vårt samarbete med Klimato AB har du möjlighet att göra ett medvetet val av mat på skolmenyn efter CO2-märkningar! Klimato AB gör beräkningar som baseras på ingredienser, produktionsmetod och ursprungsland. Med hjälp av olika typer av presentationsmaterial får du mer kunskap om ditt klimatavtryck och om hållbarhet.

Elever utanför skolans lokaler

Våra gymnasieprogram

På Klara Teoretiska Gymnasium erbjuder vi teoretiska gymnasieprogram som ger dig bästa förberedelsen för universitet och högskola.

Skog med höga träd