klara_logo

Teknikvetenskap

På inriktningen teknikvetenskap hos oss får du studera teknik och teknisk utveckling samt teknikens roll i samhället. Du läser fysik och matematik till samma nivå som på naturprogrammet, men här läser du även fördjupningskurser inom teknik och lär dig därför även om teknikvetenskapens arbetsmetoder, så väl som verktyg för matematisk modellering, simulering och styrning.

Inriktningen ger dig kunskap i teknikvetenskapens arbetsmetoder och verktyg för matematisk modellering, simulering, styrning och reglering. Kreativt tänkande och entreprenörskap i kombination med teknisk kunnande genomsyrar utbildningen för att du ska ges förutsättningar för att vara med och forma en hållbar framtid.

Tänkbara yrken: Konstruktör, Projektledare, Utvecklare

Eleven Jonathan har stubbskägg och brunt hår, han har på sig en svart skjorta, han ler svagt mot kameran och har armarna lät korsande varadra medan de vilar på en skrivare han har framför sig.
Om programmet

Teknik­­programmet

Tycker du det är intressant med tekniska processer, design och gillar att vara kreativ? Då är teknikprogrammet något för dig. Här får du en gedigen teknisk utbildning som innefattar allt ifrån CAD, skissteknik och matematik till teknikutveckling och de senaste framstegen inom hållbar utveckling. Programmet passar dig som vill läsa vidare inom ett yrkesområde som kräver grundläggande kompetens inom det tekniska området.

”På programmet får jag göra det jag älskar mest; design, bild, form och CAD. Vi provar många olika moment och tekniker, något att ha nytta av i framtiden!” – LEO JULIN, TEKNIK – TEKNIKVETENSKAP.

Har du en fråga?

Vi hjälper dig

Vill du veta mer om programmet? Du hittar kontaktuppgifter till alla på skolan under kontakter, hör av dig så hjälper dig. Har du frågor om din ansökan kan du prata med oss eller med din studie- och yrkesvägledare.

Ansökningskod

TETEK

Gymnasiegemensamma ämnen Poäng
Engelska 5 100
Engelska 6 100
Historia 1a1 50
Idrott och hälsa 1 100
Matematik 1c 100
Matematik 2c 100
Matematik 3c 100
Religionskunskap 1 50
Samhällskunskap 1b 100
Svenska 1 100
Svenska 2 100
Svenska 3 100
Programgemensamma ämnen Poäng
Fysik 1a 150
Kemi 1 100
Teknik 1 150
Inriktning: Teknikvetenskap
Fysik 2 100
Matematik 4 100
Teknik 2 100
Fördjupning
Entreprenörskap 100
Matematik 5 100
Politik och hållbar utveckling 100
Teknik specialisering 100
Individuellt val 200
Gymnasiearbete 100
Summa: 2500