Klara Teoretiska Gymnasium

Medier, information och kommunikation

Skulle du vilja arbeta som kommunikatör, journalist, eller webbredaktör i framtiden? Har du en kreativ drivkraft och vill du lära dig grunderna inom och vikten av god kommunikation? Då är inriktningen Medier, information och kommunikation något för dig.

Den här inriktningen passar dig som drömmer om ett kreativt yrke. På skolan har vi en filmstudio, green screen, drönare och annan relevant utrustning för att du skall få grundläggande utbildning inom foto, textkommunikation och grafisk formgivning. Vi använder professionella program från Adobe, ex Indesign, Photoshop och Premiere.

Du får öva praktiskt på att kommunicera med hjälp av text och bild samt anpassa kommunikationen till olika mediekanaler. Dessutom får du jobba med spännande tidnings-, reklam- och filmprojekt, som du genomför från
idé till färdig produkt. För att ge dig en inblick i verkligheten gör vi studiebesök på relevanta redaktioner och gästas av yrkesverksamma personer inom reklam- och kommunikationsbranschen som delar med sig av sina erfarenheter.

Hos oss kan du läsa följande programfördjupningskurser:

  • Digitalt skapande 1 100p
  • Politik & hållbar utveckling 100p
  • Medieproduktion 100p
  • Journalistik & reklam 2 100p
Två elever står bredvid varandra och tittar ner i en kamera.
Om programmet

Samhällsvetenskaps­­programmet

På Samhällsvetenskapsprogrammet får du lära dig hur individen och samhället samspelar och hur människors livsvillkor har förändrats över tid. Programmet ger dig full behörighet till universitet och högskola, samtidigt får du en förståelse för individens möjligheter att kunna påverka både sitt liv och sin omvärld mot en hållbar framtid. Efter studenten har du en bred behörighet till högskolor och universitet.

Har du en fråga?

Vi hjälper dig

Vill du veta mer om vårt programmet? Du hittar kontaktuppgifter till alla på skolan under kontakter, hör av dig så hjälper dig. Har du frågor om din ansökan kan du prata med oss eller med din studie- och yrkesvägledare.

Ansökningskod

SAMED

Gymnasiegemensamma ämnenPoäng
Engelska 5100
Engelska 6100
Historia 1b100
Idrott och hälsa 1100
Matematik 1b100
Matematik 2b100
Naturkunskap 1b100
Religionskunskap 150
Samhällskunskap 1b100
Svenska 1100
Svenska 2100
Svenska 3100
Programgemensamma ämnenPoäng
Filosofi 150
Moderna språk200
Psykologi 150
InriktningsämnenPoäng
Journalistik, reklam och information 1100
Medieproduktion 1100
Medier, samhälle och kommunikation 1100
Psykologi 2a50
Fördjupning400
Individuellt val200
Gymnasiearbete100
Summa: 2500