Klara Teoretiska Gymnasium

Teknikvetenskap

Vill du få de kunskaper som krävs för att skapa tekniska innovationer som bidrar till ett mer hållbart samhälle? Har du lätt för att lära dig nya saker och har en fallenhet för att förstå tekniska processer? Då är Teknikvetenskap något för dig.

På inriktningen Teknikvetenskap får du studera teknik och teknisk utveckling, men du får även lära dig om teknikens roll i samhället. Du läser fysik och matematik på samma nivå som på Naturvetenskapsprogrammet, men här ingår även fördjupningskurser inom teknik.

Inriktningen ger dig kunskap i teknikvetenskapens arbetsmetoder. Kreativt tänkande och entreprenörskap genomsyrar utbildningen. I kombination med tekniskt kunnande ger dig verktygen för att vara med och forma en mer hållbar framtid. Här får du jobba ämnesövergripande i projektform. Du kommer jobba fördjupande med kurserna design, bild och form och CAD.

Efter tre år har du en gedigen teknisk utbildning och en bra grund att stå på för att utbilda dig vidare till allt från ingenjör, arkitekt till programmerare och utvecklare.

Hos oss kan du läsa följande programfördjupningskurser:

  • Bild & form 1a 50p
  • CAD 1 50p
  • Design 1 100p
  • Design 2 100p
  • Teknikspecialisering 100p

Tänkbara yrken: Konstruktör, Projektledare, Utvecklare

Två elever sitter vid ett bord och observerar en prototyp av en brödrost. Den ena eleven håller i prototypen, varav den är rosa. Bako de stor fler prototyper av andra produkter
Om programmet

Teknik­­programmet

Tycker du det är intressant med tekniska processer, design och gillar att vara kreativ? Då är teknikprogrammet något för dig. Här får du en gedigen teknisk utbildning som innefattar allt ifrån CAD, skissteknik och matematik till teknikutveckling och de senaste framstegen inom hållbar utveckling. Programmet passar dig som vill läsa vidare inom ett yrkesområde som kräver grundläggande kompetens inom det tekniska området.

”På programmet får jag göra det jag älskar mest; design, bild, form och CAD. Vi provar många olika moment och tekniker, något att ha nytta av i framtiden!” – LEO JULIN, TEKNIK – TEKNIKVETENSKAP.

Har du en fråga?

Vi hjälper dig

Vill du veta mer om programmet? Du hittar kontaktuppgifter till alla på skolan här, hör av dig så hjälper dig. Har du frågor om din ansökan kan du prata med oss eller med din studie- och yrkesvägledare.

Ansökningskod

TETEK

Gymnasiegemensamma ämnenPoäng
Engelska 5100
Engelska 6100
Historia 1a150
Idrott och hälsa 1100
Matematik 1c100
Matematik 2c100
Matematik 3c100
Religionskunskap 150
Samhällskunskap 1b100
Svenska 1100
Svenska 2100
Svenska 3100
Programgemensamma ämnenPoäng
Fysik 1a150
Kemi 1100
Teknik 1150
InriktningsämnenPoäng
Fysik 2100
Matematik 4100
Teknik 2100
Programfördjupning
Design 1100
Design 2100
CAD 150
Bild & form 1a50
Teknikspecialisering100
Individuellt val200
Gymnasiearbete100
Summa: 2500