Klara Teoretiska Gymnasium

Försäljning och service

Vill du utveckla din sociala kompetens och kreativitet inom personlig försäljning? Försäljnings- och serviceprogrammet är ett yrkesprogram för dig som gillar service, marknadsföring och försäljning – där du även får prova på hur det är att driva ett eget företag.

Funderar du på en framtid som egenföretagare, säljare, inköpare, butikschef eller IT-administratör? Då är det här rätt utbildning för dig. Här får du utveckla din förmåga som säljare, lära dig om e-handel och om hur du planerar en säljkampanj, men även om hur du tillgodoser kundernas behov. Du får driva ditt eget företag via Ung Företagsamhet, där du sköter allt från marknadsföring och affärsplaner till design av mässmontrar. Dessutom ingår praktik på ett företag, vilket gör att du både får en inblick i verkligheten och goda kontakter i arbetslivet.

Vi erbjuder följande programfördjupningskurser:

  • Företagsekonomi 1, 100p
  • Svenska 2, 100p
  • Administration 1 eller Engelska 6, 100p
  • Personaladministration, 100p
  • Praktiskt marknadsföring 2, 100p
  • Handel – specialisering, 100p
  • Entreprenörskap och företagande, 100p

Tänkbara yrken: Säljare, Inköpare, butiksledare, IT-administratör

Tre elever sitter vid ett bord. Två utav eleverna har varsin dator, en har datorn på bordet och ena i händerna. Den tredje eleven sitter längst till höger om bilden och ler.
Om programmet

Försäljnings- och serviceprogrammet

Försäljnings- och serviceprogrammet är ett yrkesprogram men ger dig också grundläggande högskolebehörighet. Efter din examen kan du jobba som till exempel säljare, inköpare, butiksledare eller som administratör inom ekonomi, personal och IT eller studera vidare på högskola och universitet. I dessa yrken är det viktigt att vara serviceminded och bra på att kommunicera, under dina tre år hos oss kommer du få utveckla dessa förmågor hos dig själv. Du kommer också få kunskaper om hur man utför arbetsuppgifter inom försäljning, inköp och varuflöden, ekonomiuppföljning och företagande.

”Jag skulle beskriva försäljnings- och serviceprogrammet som en väldigt bra och rolig linje där du kommer lära dig massor av nya roliga saker som du aldrig läst innan i skolan, helt nya ämnen.” – JENNA STAAF, FÖRSÄLJNING OCH SERVICE.

Har du en fråga?

Vi hjälper dig

Vill du veta mer om vårt försäljnings- och serviceprogram? Du hittar kontaktuppgifter till alla på skolan under kontakter, hör av dig så hjälper dig. Har du frågor om din ansökan kan du prata med oss eller med din studie- och yrkesvägledare.

Ansökningskod

FSFOR

Gymnasiegemensamma ämnenPoäng
Engelska 5100
Historia 1a150
Idrott och hälsa 1100
Matematik 1a100
Naturkunskap 1a150
Religionskunskap 150
Samhällskunskap 1a150
Svenska 1100
Programgemensamma ämnenPoäng
Entrepenörskap100
Servicekunskap100
Branschkunskap inom handel och administration100
Information och kommunikation 1100
InriktningsämnenPoäng
Personlig försäljning 1100
Affärsutveckling och ledarskap100
Praktisk marknadsföring 1100
Inköp 1100
Näthandel 1100
Fördjupning700
Individuellt val200
Gymnasiearbete100
Summa: 2500