Klara Teoretiska Gymnasium

Ekonomi

Har du en affärsidé som du brinner för? På Ekonomiprogrammet får du lära dig hur du startar företag och förvandlar dina entreprenörsdrömmar till verklighet. Utbildningen innefattar också företagsekonomi, juridik, marknadsföring och ledarskap, allt med ett globalt perspektiv och du utmanas att tänka hållbart genom alla led i ditt företagande.

Oavsett om du är vår nästa framgångsrika entreprenör eller siktar på en mäklarkarriär så är det här programmet rätt väg att gå. Utöver full behörighet för högre studier och fördjupade kunskaper inom ekonomins olika områden får du även prova dina vingar praktiskt genom att starta och driva ditt eget företag via Ung Företagsamhet, UF, med fokus på Ekoentreprenörskap.

Här får du kunskap om hållbar ekonomi och hur samhällets resurser används för att tillgodose människors olika behov, samt en förståelse för hur ekonomin påverkar allt från vår vardag till samhällssystem i en globaliserad värld.

På KLARA Östra har vi följande programfördjupningskurser:

  • Företagsekonomisk specialisering, 100p
  • Marknadsföring, 100p
  • Internationella relationer, 100p

Tänkbara yrken: Ekonom, marknadsförare, egenföretagare

Om programmet

Ekonomi­­programmet

Ekonomiprogrammet ger dig inte bara behörighet till universitet och högskola, du får också en förståelse för hur ekonomin och juridik påverkar allt från vår vardag till samhällssystem i en globaliserad värld. Här får du kunskap om hållbar ekonomi och hur samhällets resurser används för att tillgodose människors olika behov och hur företagsekonomin kan användas för att starta och driva ett företag.

”Vi lär oss hur ett företag fungerar, vilka lagar vi har och hur de kommer till, vilket är väldigt spännande. Efter gymnasiet vill jag läsa vidare inom ekonomi, möjligtvis nationalekonomi.” – ADAM BRODD, EKONOMI – EKONOMI.

Har du en fråga?

Vi hjälper dig

Vill du veta mer om vårt ekonomiprogram? Kontakta oss, vi hjälper dig mer än gärna. Har du frågor om din ansökan kan du prata med oss eller med din studie- och yrkesvägledare.

Ansökningskod

EKEKO

Gymnasiegemensamma ämnenPoäng
Engelska 5100
Engelska 6100
Historia 1b100
Idrott och hälsa 1100
Matematik 1b100
Matematik 2b100
Naturkunskap 1b100
Religionskunskap 150
Samhällskunskap 1b100
Samhällskunskap 2100
Svenska 1100
Svenska 2100
Svenska 3100
Programgemensamma ämnenPoäng
Företagsekonomi 1100
Privatjuridik100
Moderna språk100
Psykologi 150
Inriktningsämnen
Företagsekonomi 2100
Entreprenörskap & företagande100
Matematik 3b100
Gymnasiearbete100
Programfördjupningskurser300
Induviduellt val200
Summa: 2500